torstai 14. helmikuuta 2013

Kuntosalit pääkaupunkiseudulla

Lukijalta tuli toive, josko voisin vähän kertoa omia kokemuksia kuntosaleista, joissa olen käynyt.


Ensimmäisenä on Vantaan Kuntosali ja Liikuntakeskus. Siellä olen käynyt muistaakseni vuonna 2007-2008. Sali sijaitsee Vantaan Tikkurilassa, ja on loistavalla sijainnilla, jos siellä päin asuu. Sali on pienen kokoinen, mutta aina mahtui treenaamaan, ja ryhmäliikuntatunneilla oli aina mukavasti tilaa.

Finnbodylla kävin vuonna 2007 vain ryhmäliikuntatunneilla, sekä pari kertaa kuntosalilla. Pakko oli tämä silti tänne laittaa, sillä ryhmäliikunnanohjaajat oli aivan huippuja. Noiden ohjaajien vuoksi innostuinkin käymään hetkeksi pelkästään ryhmäliikuntatunneilla.


TöölöGymillä tuli käytyä vuosina 2008-2010. Sali sijaitsee keskustassa hyvällä paikalla, aivan hesperian puiston kupeessa. Siellä on mukavasti tilaa tehdä, eikä kertaakaan tarvinnut jonottaa laitteisiin. Salilla kävi jonkin verran mielestäni liikaa ihmisiä, jotka panostivat enemmän niihin treenivaatteisiin, sekä ulkonäköön, kuin itse treenaamiseen, niin välillä siellä saattoi haistaa nihkeän ilmapiirin, kun joidenkin silmät oli enemmän kiinni naisissa, kuin niissä käsipainoissa. Mutta siitä on aikaa, ja pojista on varmaan kasvanut jo miehiä, joten sen takia en jättäisi käymättä tuolla. :)


Ladylinella tuli käytyä tammikuussa kolmen kerran verran. Siitä kyllä huomaa, että on todellakin naisten oma kuntosali, ei vapaita painoja mailla eikä halmeilla. Oma henkilökohtainen mielipide muodostui näiden kolmen kerran jälkeen, ja mielestäni paikka on karkeasti sanottuna vanhempien naisten hyvinvointikeskus. Laitteita löytyy yksi jokaista, ja niihin täytyy jonottaa, vaikka kävinkin aamuisin klo 11-13 aikoihin, en halunnut edes ajatella tulevani klo 16 jälkeen, kun naiset on päässeet töistään treenaamaan. Onhan tuo mukava, jos haluaa nauttia, sillä löytyy niitä hierovia tuolia ja sohvia, melkeinpä enemmän kuin itse laitteita. :)


Tällä hetkellä käyn CityGymillä, mikä on aivan loistopaikka. Kuntosali löytyy Kampin metroaseman vierestä, Radissonin hotellin edestä, eli sijainti on todella hyvä. Laitteita löytyy monipuolisesti, mitään ei ole jätetty pois. Henkilökunta on aivan super ++! Olen kyllä viihtynyt todella hyvin, ja haikein mielin poistunkin sieltä. Jossain vaiheessa varmasti tulen palaamaan mahdollisesti tälle salille.


Ja maaliskuussa aloitan Satsilla. Tähän on vielä vaikea sanoa kokemuksia, mutta paikka on vaikuttanut tutustumiskäyntien perusteella tällä hetkellä hyvältä. Käyn siis Elielin satsilla, mikä on aivan ydinkeskustassa, joten siinäkin sijainti on loistava. PersonalTrainerit ovat siellä hyvin koulutettuja, mikä oli yksi siirtymissyy sinne, sillä sehän sisältyi vielä hintaankin. :) Sielläkin laitteita näkyi löytyvän hyvin, mutta kokemuksia tosiaan tästä tulee vasta muutaman kuukauden päästä. :)

Lisää saa laittaa postaustoiveita, jos sellaisia on. :)

6 kommenttia:

 1. Hei !
  Haluisin kysyä että jos ostan vaikka kuukauden sinne tikkurilan liikuntakeskuksen aerobiciin nii voiko siellä käydä vaikka joka päivä tunneilla vai miten se menee onko siinä jokin rajoitus ? Kiitos etukäteen ! Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Ei pitäisi olla mitään rajoituksia, eli normaalisti saa käydä niin paljon kuin itse haluaa ja jaksaa :-)

   Poista
 2. Mitäköhän Vantaan liikuntakeskukselle kuuluu nykyään? Lopettikohan se toiminnan kun joskus ohi kulkiessa näytti, että rakennus puretaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti lopettanut. Ei ainakaan entisellä paikallaan enää ollut, kun tiksissä kävin 🤔

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)