perjantai 24. toukokuuta 2013

Kuinka nopeasti saan vatsalihakset?

Blogiini tulee päivittäin vähintään muutama ihminen hakusanalla "Kuinka nopeasti saan vatsalihakset?", ja ajattelin kerrankin antaa teille tätä hakusanaa käyttäville vastinetta kysymykseenne. Vatsalihaksethan meillä kaikilla on, siitä ei ole epäilystäkään, joten voisin kuvitella, että mietteenä on niiden esille saaminen. Jos oikein muistan, aloin jumppaamaan kotona 17. syyskuuta, ja muutaman kuukauden jumppailin ilman painoja ja kevyillä liikkeillä. Maaliskuussa 2013 aloin käymään kuntosalilla ja aloin jumppailemaan / treenailemaan oikeilla sarjoilla ja toistoilla. Jokapuolella painotetaan aina, että ruoka on se 70%, ja teeni 30%, eli vatsalihakset syntyy keittiössä. Ja kyllä minäkin tämän puolelle kallistun siinä mielessä, että jos ne ruokailutottumukset on sielä mäkissä, kotipizzassa, irttari - ja sipsipussissa viikoittain, niin kyllä se rasva aina tiukasti pysyy siinä vatsan päällä. Sitten on aina tietenkin nämä täyshifistelyt, jotka mun mielestä kuuluu vain kisaaville, tai kisoja tavoitteleville. Itse pähkäilin myös hetken, että lähdenkö tilaamaan ruokavaliota, sillä olen oman vatsarasvan kanssa erittäin epätoivoinen, mutta tulin siihen tulokseen, että selviännen maalaisjärjellä. Eli ennen kuin lähet laittamaan 50-100€ ruokavalio -ohjelmaan ammattilaisen tekemänä, mieti tarkkaan löytyykö itseltäsi päästä sitä maalaisjärkeä sen verran, että voisit tuon rahan käyttää vaikka uusiin treenivaatteisiin.
Vatsalihaksia on hyvä treenata 2- maksimissaan kolme kertaa viikossa, ja mielellään ei peräkkäisinä päivinä, aina vähintään yksi välipäivä välissä. Eli älä tee ainakaan sitä virhettä, että vedät joka päivä sata perusrutistus toistoa, ja tavoittelet sillä kuukauden sisällä sikspäkkiä, e-eei. Vatsalihakset kaipaavat myös uusi ärsykkeitä, kuten kaikki muutkin lihakset. Eli kun teet itsellesi vatsalihastreenin, noudata samaa treeniä kahdeksan (8) viikkoa, ja sitten teet uudet liikkeet uuteen treeniin. Eli kun kehitystä halutaan,  ärsykkeiden täytyy muuttua. Eihän lapsikaan opi laskemaan ykkösestä sataan, jos sillä opetetaan koko ajan vain numerot ykkösestä kymmeneen?
Vaikka tiedän näistä asioista jonkin verran, haluan jälleen korostaa, etten ole alan ammattilainen, opiskelija kylläkin, mutta 100%:sta tietoa minulla ei näistä ole, ja mikäli jokin tieto lipsahti minulta väärin, saa tulla aina korjaamaan, ja pitääkin :)
Näin olen itse pärjännyt oman maalaisjärkeni kanssa;

8:ssa viikossa saadut tulokset vatsalihaksiin8 kommenttia:

 1. Olen yksi kyseisellä hakusanalla blogiisi tullut. Vauv mitä tuloksia voi saada aikaiseksi. Olisiko sinulla mielenkiintoa laittaa tuo vatsatreeni tänne blogiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Voin laittaa kyllä :) Tällä hetkellä en saa kuvia otettua täyden muistikortin ja kuvaajan puutteen vuoksi, mutta kesäkuun aikana laitan. :)

   Poista
 2. Jeeeeee.. Muistatko kun joskus mulle sanoit että "miks mulla einäy" NOH KYLLÄ NÄKYY!!!!!! MAHTAVAA KRISTA!!!! :))) ihanaa lihasten täyteistä viikonloppu. Me lähdetään pian pojan kanssa urheilemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heheh, taidan muistaa. Kiitos paljon, aivan mahtava fiilis tulee kun yksi ihminen on noin tsemppaava, kiitos sulle :))

   Poista
 3. Oho, oot kyllä todella upeita tuloksia saanut aikaan! Nyt täytyy itekin skarpata tän vatsan ja muutenkin treenin kanssa.. :) Ja hei meillä on edelleen se näkeminen näkemättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No onjoo, pitäiskö vähän tsempata? :D

   Poista
  2. Pitäis! Mut mulla ei oo sun numeroo kun se katos puhelimenvaihdon yhteydessä :(

   Poista
  3. Löydätkö mut fb:stä Miiran kavereista? Jos lisäät sieltä ? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)