tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kookosöljy

Kohta vuoden kookosöljyä käyttäneenä uskallan nyt kirjoittaa tuotteesta omat kokemukseni, ja jakaa ne myös muille.
Alunperin ostin kookosöljyä viime syksynä tytön atooppisen ihon kosteuttamista varten. Meillä atopia on vaihteleva, välillä todella hyvä, ja välillä sen verran paha, että iho kuoriutuu vereslihalle saakka. Tytön pienen eliniän aikana on juostu lääkärissä kymmenisen kertaa vähintään atopian vuoksi, on saatu reseptivapaita, sekä reseptillä olevia antibioottivoiteita, kortisonivoiteita, kosteusvoiteita, ja perusvoiteita. Viime joulukuussa vihdoin löytyi sopiva antibioottivoide, mutta kosteusvoiteiden kanssa ei natsannut. Koin kuitenkin mielekkäämmäksi käyttää noinkin vahvan voiteen kanssa kookosöljyä, ja on kyllä auttanut ihan mielettömästi! Toivotaan, että tämä kombo toimii myös tänä syksynä, kun atopia taas tulee esiin.


Meillä on alusta asti ollut käytössä tämä Cocovin kylmäpuristettu kookosöljy, ja tänään ostetussa purkissa löytyy luomu -versio. Meitä kookosöljy on palvellut aika laajasti. Mainitsin jo tuon tytön atooppisen ihon kosteuttamisen, toinen, mihin olen tytölle käyttänyt voidetta, niin kesäisin auringossa olon jälkeen, jottei tarvitse läträtä mitään aftersuneja pienelle lapselle, ja joka ilta kosteusvoiteena. Itse olen päässyt ottamaan aurinkoa tänä kesänä vain puolen tunnin ajan, ja silloin käytin kookosöljyä "aurinkorasvana". Käytän myös ruoan paistamiseen tätä, banaanilettuja tehdessä tämä antaa ihanan rapsakan pinnan letuille. Myös pähkinöitä paahdettaessa tämä on antanut mukavan sivumaun, varsinkin cashew -pähkinöille. Itselläni on jonkinverran kuiva iho, joten käytän vain päivisin käytettävää kasvorasvaa, ja iltaisin sivelen ohuelti kookosöljyä kasvoille. Tämä on myös ihmeiden tekijä erittäin kuiville kohdille, yössä paranee yltiökuivat läiskät. Ystäväni käytti tätä myös lapselleen asfaltti -ihottuma kohtaan, ja oli kuulemma auttanut. Psorias -ihoonkin tämä on erittäin tehokas! Olen myös kuullut, että tämä tekee ihmeitä hiuksille, kun ennen hiustenpesua annat vaikuttaa tämän hiuksissa puolen tunnin verran, ja sitten peset pois. Täytyykin huomenna yrittää muistaa kokeilla. Mieskin juuri huikkasi, että on tätä käyttänyt useisiin ruokiin, mm. tänään tehtyyn tomaattikastikkeeseen.


Kookosöljyä suositellaan myös suun kautta sellaisenaan otettavaksi, on kuulemma erinomainen apua kuntoilijan energiantankkauksessa. Tätä en olekaan vielä kokeillut, mutta olisi kyllä aiheellista. Syön yleensä oikein ennen salille menoa, tai ennen kotitreeniä, mutta puhti meinaa aina välillä loppua kesken.

 • Atooppisen ihon kosteuttaja
 • Kosteusvoide
 • Ruoan valmistamiseen
 • Ihonhoitoon
 • Hiusten hoitoon
 • Auringon ottoon
 • Auringon oton jälkeen

2 kommenttia:

 1. Mä ostin kookosöljyn alunperin sisäisesti nautittavaksi, muta maha ei kestänyt sitä yhtään. Nyt käytänkin sitä juurikin atooppisen ihoni hoitoon. Loistotuote :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ehdottomasti! Monipuolinen. Pitääkin muistaa mikäli sisäisesti alan ottamaan, että aloitan pienellä määrällä. :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)