perjantai 1. marraskuuta 2013

Keittiökaappien kulmakivet

Nyt on pyörinyt jonkin aikaa monissa blogeissa haaste, jossa näytetään jääkaapin sisältö koko kansalle. Itse tuon esille meidän kodin keittiökaappien kulmakivet, eli tuotteet, mitä sieltä löytyy aina, mitä ostetaan ennen, kuin edellinen purkki tai pussi loppuu.

Lisäravinteille on oma hylly

Itsetehtyä omenahillo/-sosetta, pelkkää suomalaista puutarhaomenaa!

Marinoituja tomaatteja

Tuoreteetä

4 kg pakastettuja marjoja

5 kg lihaaSitruunavettä


Maitorahkaa 4,5 kg


Pakastemarjoja sulamassa jääkaapissa


TalkkunamurojaTattaria

Kuivattuja omenoita

Kookosöljy ja xylitol -pastillit

On varmasti enemmän tuotteita, mitkä on vakiot meidän kaapeissa, mutta nämä tuli äkkiseltään mieleen. Pakastetut marjat, mustikat, vadelmat ja mansikat on kaikki itsepoimittuja, ja niitä on tällä hetkellä noin neljä ja puoli kiloa pakkasessa. Elokuussa niitä oli vielä melkein kymmenen kiloa, mutta äkkiäkös ne hupenee, hyvä vaan!
en osta kaupasta mitään lihoja, vaan aina kuun alussa tilaan suoraan lihaexpertiltä koko kuukauden lihat, 100% proteiinia, eikä mitään nahkoja tai jänteitä lihassa mukana.
Me tytöt juodaan päivässä noin litra maitoa, joten sitä löytyy aina kaapista, samoin sitruunavettä kannussa.
Hedelmistä banaani on yleisin, mikä pyörii kaapissa. Näinä aikoina, kun mandariinisato alkaa olemaan parhaimmillaan, niitäkin löytyy nonstoppina muutama kilo jääkaapista. Ja joulun tienoilla punaiset jouluomenat on must have.
Maitorahkaa menee kuukaudessa 12-15 kg, ja nyt on sitäkin ostettu jo valmiiksi. Kananmunatkin on vakio tuote.
Meillä on vakiotuotteena myös talkkunamurot, sekä rusinat, ne on tytön "karkkia". Ja aina kulkee mulla käsilaukussa mukana pikkupussi näitä, hätävarana ;)
Puuroa löytyy aina, hapankorppuja ja/tai näkkäriä, kun leipää ei enää mene niin paljoa. Tattaria syödään vähintään kerran - kaksi viikossa, sitäkin löytyy tällä hetkellä neljä kiloa kaapista.

4 kommenttia:

 1. Hapankorput, rahka ja hedelmät/marjat on kyllä ihan ehdottomat. Tulee melkein paniikkikohtaus jos huomaa illalla että joku näistä on loppu! :D Tuleeko tuo lihan ostaminen kalliimmaksi vai halvemmaksi kun jos ostais jostain normi marketista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu! Mä käynkin aina kuun alussa hamstraamassa monta kiloa rahkaakin kotiin, ettei heti kesken lopu :D Valitettavasti tulee kuluttajalle kalliimmaksi, itse kun saan perheenjäsenen kautta edullisempaan hintaan. Suomessa kun lihat on pumpattu täyteen kaikkea kökköä, esimerkiksi juurikin näitä jänteitä ja nahkoja, olisi enemmän kuin suotavaa, että lihatukuista saisi edullisemmin lihoja ostettua, kun ovat vain puhdasta sitä itseään.

   Poista
 2. Juu onneksi niissä on pitkät päiväykset. :D Jaa voi harmi. Itse saan joskus harvoin jotain riistaa (poro/peura) sukulaisilta ilmaiseksi tai hyvin edullisesti, mutta perus jauhelihat ja muut täytyy marketista hommailla. Olis kyllä tosi hyvä juttu, jos sais edullisemmin tukusta! Meillä tulee kyllä ostettua paljon kanaa, yleensä fileepihveinä, joten sen luulis ainaki olevan ihan hyvää tavaraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kana taitaakin olla lohen jälkeen parasta mitä kaupasta saa. Mekin ostetaan paljon fileenä kanaa, ja siitä ei tarvitse miettiä mitä kaikkea on sisään pumpattu.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)