torstai 7. marraskuuta 2013

Onnea enemmän kuin pyytää voi

Olen koko ikäni ollut todella huono-onninen, kaikki mikä voi sattua ja tapahtua- sattuu minulle. Nyt on viime viikot olleet hektistä aikaa (ja vielä seuraavat pari viikkoa), ja tämä on vain ja ainoastaan onneni kääntymisen johdosta. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta viimein hyvää onnea tursuaa tänne jokaisesta mahdollisesta aukosta.
11 kuukauden odotttelun jälkeen saimme päiväkotipaikan asuinalueeltamme. Tämä on todellinen lottovoitto ja ihan päiväkodin johtajan sanojen mukaan, sillä alueemme on ihan tukossa, mutta tämä ei tule varmaankaan shokki uutisena niille, jotka täällä keskustassa asuvat. Tämän jälkeen sain hetken pähkäillä ja taistella, mutta sain jopa työasiani kuntoon, mitkä aiheuttivat melkein mahahaavan ja työttömyyden.
Olen myös muutamaan otteeseen kertonut, että kotonamme on kosteusvaurio. Tulemme ensi maanantaista lähtien ainakin marraskuun loppuun asti elämään ilman vessaa ja suihkua, sekä asuntomme pussitetaan kokonaan. Tänään kuitenkin viimeinen niitti tuli - saimme asunnon. Ja ei mitä tahansa asuntoa, vaan sellaisen, mistä olen joskus haaveillut, enkä ikinä uskaltanut antaa haaveille valtaa- koska ei sellaisia saa kuin kahden sadan vuoden pankkilainoilla. Varmuuden vuoksi koputetaan tässä vaiheessa puuta, sillä soppareita ei ole vielä kirjoitettu, mutta lupaus on meille annettu, ja nykyinen asunto irtisanottu.

Pahoittelen amatöörimäisyyttäni pohjapiirrustuksen piirtämisen suhteen, kaverinani toimi uskollinen Paint. Halusin kuitenkin laittaa tämän muistiin, ja kun vielä ei ole tarjota mitään kuvia asunnosta.
Asunton 101 neliömetrin kolmio, joka on kaksi, KAKSI kertaa isompi kuin nykyinen kaksiomme.
Aloitetaan vaikka asunnon ensiaskeleista, eli kun ovesta tullaan sisään, on pieni eteis halli/käytävä jalkojen alla, ja oikealla puolella ovesta katsottuna on n. 1-1,5 metrin pituinen tangollinen syvennys takeille ja kengille. Heti ulko-ovea vastapäätä on vessa (kuvassa vessa ja kylppäri väärinpäin, eli kuvittele ne päikseen). Käytävää jatkettaessa tulee makuuhuone nro. 1., joka on makuuhuoneista isoin, ja siitä tulee tytön makuuhuone. Käytävää jatkettessa jää vasemmalle puolelle kylpyhuone, sekä oikealle puolelle makuuhuone nro. 2. Tässä makuuhuonessa on pääsy lasitetulle neliön malliselle parvekkeelle. Käytävän päässä on vaatehuone. Ei siis mikä tahansa vaatehuone, vaan sellainen haaveiltu Carrie Bradshaw -vaatehuone, jossa voi jopa kävellä! Siellä oli reilun metrin mittainen tanko henkarivaatteille, sekä neljä 50 cm leveää hyllystöä lattiasta kattoon. Ja mikä parasta, tämä vaatehuone on vain minun, MINUN. Ostan siihen lukon ja kuljen lukko kaulassa. Käytävän päädystä on pääsy vaatehuoneeseen, mutta niin on myös keittiöstä. Tästä siirrytään keittiöön, joka on ihan peruskeittiö. Suursyömärinä en panisi pahakseni jääkaappi + pakastinkaappi yhdistelmää, mutta perusmeiningillä mennään, eli tarjolla on jää-pakastinkaappi, liesi, sekä astianpesukone. On sitä tiskiäkin tullu tiskattua käsin jo puolitoista vuotta. Keittiöön mahtuu hyvin ruokailuryhmä tuonne ikkunan eteen. Sinne oltiin myös tehty ulkoistettu ikkunalauta, mukavan kokoinen. Keittiöstä menee suuri oviaukko (ilman ovia) olohuoneeseen. Olohuoneessa ei mitään ihmeempää, sieltä löytyy parveke numero 2, joka on tosin ranskalainen parveke, mutta en edes tiedä mitä tekisin kahdella isolla parvekkeella. Koko asunnossa on ihanat vaalean puunväriset laminaatit (lukuunottamatta vessaa ja kylppäriä). Mainitsinko jo, kuinka ihana saada vessa ja kylppäri erikseen? Vaatehuoneen lisäksi 1. makuuhuoneesta löytyy kaksi vaatekaappia, ja toisesta makkarista kolme. Eteissyvennyksen päällä on kolme pientä yläkaappia. Keittiössä oli myös sen verran säilytystilaa, etten tiedä mitä niihin laittaisin :D
Mutta yhteenvetona tämä juttuhan tuli isompana, kuin lottovoitto. Nyt vain toivotaan, ettei tule mutkia matkaan, ja päästäisiin jo kahden viikon päästä muuttamaan!!! :)

8 kommenttia:

 1. Tosi hienoa! Kamalan iso lukaali teillä, ihan kateeksi käy.. Varsinki tuo vaatehuonejuttu, MAHTAVA! Pohjapiirroksen perusteella vaatehuone on aikalailla saman kokonen ku kylppäri ja vessa yhteensä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano :D Ja todellakin tuntuu lukaalilta tämän 45 neliöisen kaksion rinnalla :D

   Poista
 2. Huii.. tuollw on tilaa :) onko oma vai vuokra? :)

  VastaaPoista
 3. 11kk jono ?!? No huhhuh... Mutta vähän hienoa ! Ja onnea asunnosta!
  - Eve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurin likka on jonottanut 2,5 vuotta, siihen nähden päästiin "helpolla". Kiitos paljon :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)