maanantai 2. joulukuuta 2013

2. Joulukuuta : Glögivinkki

2. Joulukuuta on tehty ensimmäiset joulutortut, sekä kunnon glögit. Monet ihmiset jättävät glögin juonnin vähemmälle, valmistiivisteiden sokereiden ja lisäaineiden vuoksi. Tässä tulee kevyempi, sekä enemmän kunnon glögin makuinen ohje:

Tarvitset kuivattua
  • kanelia
  • kardemummaa
  • pomeranssinkuorta
  • inkivääriä ja
  • neilikkaa
Keitä vesi kiehuvaksi, ja lisää ylläolevat ainekset siihen. Anna liueta kymmenisen minuuttia, ja siivilöi mausteet pois vedestä, ota vesi talteen, ja mausteet roskiin. Itse ostin ison teepannun, ja panin ainekset teesiivilään, joten ei tarvinnut tehdä ylimääräisiä siivilöintejä, ja vesi on pannussa hyvässä tallessa.
Tämän jälkeen kiehauta glögitiiviste, tai mustaherukkamehu.
Valmiissa glögimukissa on puolet mausteliemivettä, ja puolet glögitiivistettä tai mustaherukkamehua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)