tiistai 1. heinäkuuta 2014

Puolessa välissä

Jos laskureihin on luottaminen, on tänään raskauteni tasan puolessa välissä.


On tämä toinen raskaus ollut ihan päinvastainen ensimmäisen raskauden kanssa.

Ensimmäinen raskaus meni hyvin. Sain tietää mitä on raskaushehku, sain nauttia kasvavasta vatsastani, sekä ylipäätänsä raskaudesta. En oksentanut kertaakaan, en voinut pahoin kertaakaan, päinvastoin! Olin elämäni kunnossa. Fyysisessä puolessa ei ollut mitään ongelmaa, kävin päivää ennen synnytystä zumbassa, ja vetelin koiran kanssa reippaita 10 km lenkkejä. Raskaushormoonit otti kyllä vallan tuolloin, kaksi kertaa taisin töissä juosta vessaan itkemään, kun joku sanoi pahasti. Kotona lensi juustohöylä ainakin kerran, ja liian monta kertaa olin sitä mieltä, että mies on pelkkä turhake. Raskauskiloista pitkäaikaisimmat lukijat tietävätkin, niitä rapsahti mukavat +30 kg. Ei ihmekään, makea maistui. Suklaa maistui eniten, ja vanhat uskomukset pitivät paikkansa; kun makea maistuu, on odotettavissa tyttö. Ja tyttölupaus me saatiinkin toisessa rakenneultrassa, ja joulukuussa 2011 syntyi tyttäremme.


Nyt olen toisessa raskaudessa puolessa välissä. Eniten olen tätä puolta välä odottanut tietenkin aina riskien pienenemisen vuoksi, mutta takaraivossa kutkuttaa odotus viikon päästä olevasta rakenneultrasta, jolloin toivottavasti saan tietoon, tuleeko toinen tyttö vai pikkufutari poika.
Puoleen väliin asti olen oksentanut jokainen päivä! Poikkeuksena on kaksi päivää, jolloin en oksentanut kertaakaan, mutta tämä kostautui halailemalla vessanpönttöä läpi yön.
Olen ollut sairaslomalla koko raskauden. Olen fyysisesti voinut todella huonosti, enkä ole päässyt liikuntaa harrastamaan kertaakaan.
Kasvoni iho on järkyttävässä kunnossa. Naama on täynnä hormoninäppylöitä sekä -finnejä, joita edes paksu meikkikerros ei peitä. Ei siis toivoakaan raskaushehkusta.
En pysty syömään makeaa, kyllä mieli tekee, mutta paha olo siitä tulee. Tässä raskaudessa kaikki suolaset herkut on SE juttu, mainittakoon erityisesti paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät, NAM.
Ensimmäisessä raskaudessa oli raskauskiloja tullut puoleen väliin mennessä ainakin +10 kg, nyt mennään vielä alle +5kg:ssa.Alhainen verenpainekin on kiusannut koko raskauden ajan, ja salmiakin syönti alkaa käymään jo työstä.. En siltikään ole turvonnut mihinkään suuntaan, vielä.

Nyt saankin vielä viikon miettiä, kumpi sieltä tulee, tyttö vai poika? Mitä te luulette?


11 kommenttia:

 1. Ihana masu! Ehkä nyt kun kaikki menee päinvastaisesti, niin tulee sitten poika? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) no mäkin olen elätellyt pientä poikahaavetta juuri tän päinvastaisuuden vuoksi ;)

   Poista
 2. Oletpa pysynyt hyvin ihmisen muodoissa! Minä veikkaan toista tyttöä :)

  VastaaPoista
 3. Mä veikkaan kans tyttöä ;) kun ei meidön kaiffarit saanu niitö kaksos kaver

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D alkaa meneen tytön puolelle nämä arvailut

   Poista
  2. jaa ei näy koko kommentti! noh jatketaan..

   Niin veikkaan tyttö, kun niin pahoja oloja pidelly. Ensin ajattelin että nyt meidän kaksospojat saa kamut, mutta kun ei, niin sen takia sitten tyttö veikkaus! Ja jos sulla on ihokin huonossa kunnossa, niin senkin takia tyttö. Eikös se niin ole että tytöt vie äidin kauneuden? Jokos oli tarpeeks perusteluja ;)

   Poista
  3. No on melko perusteltua ;) mutta ei A vienyt odotusaikana kauneutta, päinvastoin!! ;) ja mites tää suolaisen himo? Ehkä mä yritän elättää poikahaavetta, olisi paketti kasassa :D farkkuvolvo ja kaupungista maalle vielä :D

   Poista
  4. Jep. Tervetuloa Pohjanmaalle😉

   Poista
 4. Eksyinpäs sattumalta blogiisi! Täällä kans toisen odottaja kohta puolessa välissä :) Esikoinen on poika = odotusaika meni todella hyvin. Nyt on enemmän vaivoja, mutta selviän kyllä niistä. Suolaista tekee mieli enemmän kuin makeaa, ihana olisi saada pojalle pikkusisko! Jään seuraamaan :)

  ranta-pallo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon!! :) kohta selviää teilläkin kumpi tulee :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)