sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vaihtoehto pikapuuroille

Meitä pyydettiin myös mukaan Myllärin Puuro on Pop -haasteeseen. Meillä kaurapuuro on tuttu juttu, sitä on vedetty joka aamu jo siitä lähtien kun tytölle alettiin syöttämään aamupuuroa.

Meidän talouden toinen aikuinen ostaa välillä kotiin minuuttipuuroja, eli näitä, missä kerta-annos pussin hiutalemäärä kaadetaan lautaselle, ja päälle kiehuvaa vettä. Kauhulla kattelin joskus pakettien sisältöjä, lisättyjä sokereita ja lisäaineita.

Olen yrittänyt karsia ruokavaliostamme turhat ylimääräiset lisätyt sokerit pois, joten halusin myös puuron kohdalla tehdä näin.

Tässä on korvikkeeni maustetuille pikapuuroille:

Tarvitset Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
Vettä
Pakastemansikoita, mustikoita ja vadelmia

Mittasin kattilaan veden ja sekoitin joukkoon kaurahiutaleita, ja annoin levyllä kiehua noin 5-7 minuuttia. Kiehumisaikana paloittelin pakasteesta eilis iltana sulamaan otetut marjat, jotka kippasin puuroon kiehumisen jälkeen. Marjamehun otin talteen, ja lisäsin myös puuroon, ja annoin hautua marjoineen mehuineen pari kolme minuuttia.Noin annokset:

Kahdelle: 5 DL vettä, 2 DL hiutaleita, ja marjoja ja marjamehua oman maun mukaan

Tuplaamalla annoksen saat puuroa kolmelle ihmiselle + myöhemmin lämmitettäväksi vielä yhden annoksen


Puuroon ei ole laitettu lisättyä sokeria, eikä suolaa, joten kaikki ravintoarvo mikä puurossa on, tulee VAIN hiutaleista, sekä sokeroimattomista marjoista.

Maku, sekä koostumus on paljon parempi kuin valmis mustikkapikapuuroissa.

Isomman annoksen voi tehdä, ja seuraavana aamuna maistuu lämmitettynä ihan yhtä hyvälle.Tehty yhteistyössä Helsingin Mylly Oy:n kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kiva vaihtoehto sokeroiduille mehukeitoille myös. Meillä lapset laittaa puuroon aina makeimpia mehukeittoja. Huijaanpas tällä heitä. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)