sunnuntai 5. lokakuuta 2014

33

Jos toiveikas haluan olla, ajattelen ääneen enää 6,5 viikon taivalta joka päivä paisuvan pallovatsani kanssa. Kun odotin ensimmäistä lastani vuonna 2011, sitä vain odotti ja odotti koko ajan ajan menevän eteenpäin, jotta aina ylittäisi tai edes saavuttaisi yhden virstanpylvään. Virstanpylväitä oli rv 12, ensimmäinen ultra, rv 20, toinen ultra, rv25, rv30 jnejnejne. Ja oh boy että se aika mateli. Sitä oltiin niin odottavalla mielellä, joten aika tuntui matelevan liian hitaasti. Odottavan aika on pitkä.

Tässä raskaudessa olen ollut sairaslomalla Rv 3:sta lähtien, eli reilu 30 viikkoa tähän mennessä. Olen vain maannut kotona huonovointisena. Ja hitsit, että nyt on aika mennyt nopeasti. 6,5 viikkoa enää! Ja olen jo nyt muumimamman kokoinen. Tai jos rehellisiä ollaan, niin isompi... Mutta olen onnellinen. Onnellinen siitä, että viikkoja on enää noinkin vähän. Ja onnellinen siitä, että aika on jostain syystä mennyt todella nopeasti. Välillä on aivan naurattanut, kun joku kysyy, kuinka pitkällä raskaus on, enkä ole osannut sanoa lähellekään, mitkä raskausviikot olisi menossa. Nyt niitä on vasta alkanut laskeskelemaan. Ja erityisen onnellinen siitä, että kohta on vauva sylissä, ja toivon mukaan nämä olot helpottaisivat. Ei ole nimittäin mitään kauheampaa tautia, kuin tähän astinen 33:n viikon mittainen oksennustauti.


Meillä on (kai) nyt suurimmat ostokset saatu tehtyä, vauvan suhteen. On kahdet vaunut, on turvaistuin, sitteri, pinnasänky ja vaatteita. Tosin kaikki tavarat odottaa vielä pahvilaatikossa, tai muovipusseissa, mutta vielä on aikaa. Kaikki pieni tavara odottaakin vielä kaupan hyllyllä. Vaipat, tutit ym.

Yksi tärkeimmistä ostoksista kotiutui viime viikolla. Nimittäin Pentikin Halipupu. Meidän tytöllä on vaalean beigenä pupu, joten pojalle piti saada poikaväripupu. Meidän tyttö on kohta 3 vuotta nukkunut joka yö halipupun kanssa, ja se on tärkein unilelu mitä on, ilman sitä ei lähdetä mihinkään yökylään.


Mä kävin RV32 neuvolassa, ja tuntuu ihan hullulta, että seuraava neuvolakäynti on vasta marraskuun puolessa välissä! Omasta mielestä jotenkin hullunkurinen tämä "uusi" neuvolakäynti- systeemi. Edellisessä raskaudessa loppuaikana kävin ensin kahden viikon välein neuvolassa, ja ihan viimesillä viikoilla kävin kerran viikossa. Ja nyt tulee puolentoista kuukauden tauko. Mielelläni olisin useammin käynyt, varsinkin kun on ongelmia hemoglobiinin ja paineiden, ja ylipäätänsä olojen kanssa. Mutta onneksi on olemassa avoin neuvola, jos jotain käymisen tarvetta koen.


On muuten alkanut taas makean himo. Hävettää myöntää, mutta olen viikon aikana vetässyt yhden suklaalevyn päivässä.... Taisi mennä nyt se 10 kg rikki tässä raskaudessa, kun ennen suklaita oli tullut jo 9 kg...

4 kommenttia:

 1. Itselläni on ensimmäinen raskaus meneillään, ja en tiennyt että muissa raskauksissa ei olla näin hätähousuja :D oikein kauhistuttaa kun et ole vielä pessytkään vauvan vaatteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D mäkin olin hätähousu esikoisen kanssa :)

   Poista
 2. Huh,ite viikolla 8 ja toista odotan.Tää mahatauti on aivan kamalaa!olet vahva ,oot kestäny noinki kauan !!ite alan jo olla loppu tähän ja sairaalan tippaan !voimia loppuun !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon raskaudesta! Ja sympatiat tuosta mahataudista :/ kiitos paljon, voimia sullekin! Toivotaan että helpottaisi sulla olot pian! ♡

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)