maanantai 8. joulukuuta 2014

13 päivää ja 13 kiloa

Torstaina oli kulunut 13 päivää synnytyksestä, ja uskaltauduin vaa'alla käymään neuvolareissun yhteydessä. Ja sinne ne olivat menneet, kaikki raskauskilot, kaikki 13 kiloa, jotka haalin tämän raskauden aikana.

Muutamat tietävät, ja osat varmaan muistavatkin, että ensimmäisen raskauden aikana keräsin hieman enemmän raskauskiloja. Kaiken kaikkiaan taisi tulla +28 kiloa, ja suurin osa siitä oli pelkkää sokeria ja rasvaa, elin nimittäin koko raskauden suklaalevy kädessä liimattuna.

Tämä raskaus kun ei ole olojen puolesta se helpoin, joten makeaakaan ei ole tullut syötyä, ainakaan liikaa. Mutta vaikka kilot ovat lähteneet, kroppa ei todellakaan ole palautunut. Sanotaan, että menee vuosi keskimäärin palautua raskaudesta, ja jo kolmentoista päivän jälkeen minä olen heittänyt pyyhkeen kehään, että tällä kertaa palautuisin muutamassa viikossa, aletaan puhumaan minunkin kohdallani jo vuodesta. Ilkeimmäksi koen vatsani. Kärsin vatsan alueen leikkauksen jälkeisestä ilmavatsasta, eli jossa sisälmykset etsivät omaa paikkaansa, perille löytämättä. Lääkärin kanssa juteltua eilen minulle laitettiin tukivyö, jonka pitäisi auttaa tässä "vaivassa". Tukivyötä joutuu käyttämään keskimäärin vuoden ajan, joka on siis aika joka kuluu palautumiseen.

Sektiosta koen toipuneeni hyvin, todella hyvin, mutta liikuntaa en vielä aloita. Annan itselleni vapaata loppuvuoden verran, ja joulukuun ajan en ota stressiä liikkumisesta, enkä todellakaan kyttää yhtään mitään, mitä suuhuni pistän.

Muistatteko vielä kunnianhimoisen tavoitteeni vuodelle 2014? Ei tavoitteeseen päästy, ei edes lähelle. Tämän hetkinen tilasto näyttää 170 treeniä tälle vuodelle, eli laskennallisesti melkein joka toinen päivä on kuitenkin tullut liikuttua, eli ei hirveän huonosti kuitenkaan mennyt. Uskaltaisinkohan kokeilla ensi vuodelle asettaa samanlaisen tavoitteen? Uskallan, ja sen teen! Lähteekö joku muu mukaan?
Ja jotta blogi jatkaisi edes hieman alkuperäisen teeman mukaisesti, liikunta ja ravinto voisi hypätä mukaan tänne jälleen, kun pääsen liikkumisen makuun.

Meidän viereen avataan kuntosaliketju vuoden vaihteessa, jonne suunnittelin ostaa salikortin, mutta en ennen kevättä, putkirempan vuoksi. Eli alkuvuosi menisi ihan vaunuttelujen ja kotitreenien armoilla.
4 kommenttia:

 1. Kahden lapsen äitinä voin sanoa että sulla tulee olemaan kuoppainen tie jos aiot ylläolevaan timmiin kuntoon päästä. Aika on tiukilla eikä se energia kahden lapsen jälkeen riitä kuin mieheen ja kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Minulle hyvinvointi ja liikunta on ne asiat, joista juurikin saan energiaa, joten toivon mukaan pääsen sitä harrastamaankin. :)

   Poista
 2. Wow miten nopeesti kilot lähteny :o. Varmasti tekee hyvää kun pääset pitkästä aikaa kohta kunnolla treenaamaan :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, olin itsekin ihmeissäni, ehkä se on taas tämä imetys mikä vie kilot mennessään :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)