maanantai 22. joulukuuta 2014

Kuukauden ikäinen vauva

Meidän kuukauden ikäinen vauva on kasvanut kuukaudessa kolme senttiä, ja on kilon painavempi, kuin kotiutuessaan. Vauvamme on siis 55 senttiä pitkä, ja miltei viisi kiloinen. Vaatekokona on edelleen 56, ja ollaan otettu käyttöön jo joitain koon 62 vaatteita, isojahan ne edelleen ovat, muttei niihin enää hukuta nenää myöten.


Vauvamme sai myös nimen nimiäisjuhlissa reilu viikko sitten. Pojalla on kolme nimeä, joista etunimi kunnioittaa slaavilaisia juuria, toinen nimi oli isänsä harras toive, ja kolmas on perintönimi. Mutta koska esikoisemme on täällä blogissa "esikoinen" , "tyttö" tai jotain muuta vastaavaa, olkoon vauvakin joko "vauva", "poika", tai miksi ikinä häntä kutsunkaan täällä. Molemmat lapsemme ovat A:ta, koska molempien nimet alkavat A -kirjaimella.


Poika on ensimmäisen kuukauden ajan ollut melko oppikirjamainen lapsi. Nukkuu 20 tuntia vuorokaudessa, ja on hereillä neljä tuntia. Syö myöskin kolmen tunnin välein. Luonnollisesti meillä nukutaan yöllä, ja valveilla olo -tunnit sijoittuvat päivälle. Kahden lapsen äitinä olen luonut meille hyvät rytmit, jotka toimivat meillä, ja niihin ei kuulu yövalvomiset.


Muuten vauva on rauhallinen, siskonsakin oli vauvana suht zeniläinen. Mutta jos maito ei ole heti herätessään tarjolla, niin siitä osataan kyllä ilmoittaa isolla äänellä. Muutoin meillä tarkkaillaan, ja paljon. Paras asento on pystyasento, ja varsinkin kun olan yli pääsee ihmettelemään ja kuikuilemaan. Isosiskon touhuja on mainiota seurata, ja lattian rajalta onkin kiinnostava seurata isomman touhuja jopa tunnin ajan. Iltaisin meillä viihdytään VAIN sylissä tällä hetkellä. Nyt onkin hyvä aika alkaa opettelemaan kantoliinan sidontaa ja käyttöä, kun sellaisen tajusin ostaa.


Nyt meillä taidetaan sairastaa ensimmäistä kertaa, kun on oksennus lentänyt, ja nenä on tukossa. Toivottavasti ei sairasteta kauaa.

2 kommenttia:

  1. "Luonnollisesti meillä nukutaan öisin" ööö, luonnollisesti? Kerrohan miten kuukauden ikäiselle voi opettaa että nukutaan yöllä ja valvotaan päivällä? Meillä nimittäin yksi lapsi joka valvoo yöt ja nukkuu päivät joten ihmettelen tuota sanavalintaasi "luonnollisesti"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä että meillä valvotaan päivisin ja nukutaan öisin. :) vanhemmathan ne rytmit ja rutiinit luo.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)