lauantai 6. kesäkuuta 2015

Terveellinen piirakka

Siis hurraa! Tämä sokerihiiri on löytänyt jälleen uuden herkkureseptin, jolla voi herkutella vaikka keskiviikkona aamupalalla, tai maanantaina välipalalla. Ei siis tarvitse odottaa taaskaan sitä sunnuntain vapaasyöntipäivää. Mä olen aina enemmän ja enemmän kikseissä näistä helpoista resepteistä, jotka ovat terveellisiä, ja mitä saa syödä hyvällä omallatunnolla.
Tämä on siis sokeriton ja vehnäjauhoton mustikka-, tai halutessasi jokin muu marja-/hedelmäpiirakka.

Tarvitset 3 banaania, 3 kananmunaa, 2 dl maitorahkaa ja marjoja. Ja terveelliset välipalatko muka maksaa enemmän kuin einekset?!

Heitä syvään kulhoon 3 banaania ja 3 kananmunaa, ja sauvaseottimella survo ne tasaiseksi taikinaksi. Levitä piirakkavuokaan (24) leivinpaperi, johon laitat taikinan. Tämä pohja menee uuniin 225 asteeseen noin 15 minuutiksi.
Sillä aikaa sekoita 2 dl maitorahkaa ja marjoja/hedelmiä sekaisin. Pohjan ollessa valmis kaada maitorahkamarjasekoitus pohjan päälle, ja takaisin uuniin noin puoleksi tunniksi. VALMIS.


Mä olin tekovaiheessa todella skeptinen tuon pohjan suhteen, koska eihän piirakka ole piirakka ilman murutaikinapohjaa. Mutta ei hätää, tää oli tosi namia. Huomenna kylmänä vielä varmaan parempaa. Ja maistuu ihan varmasti lapsillekin.

Näithän myös reseptin Apinaeväästä, toisesta helposta ja terveellisestä välipalasta?

-Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)