lauantai 6. kesäkuuta 2015

Venytellään!

Mä olen todella tönkkö, enkä veny mihinkään. Ryhtikin on ihan kamala, kuin Notre Damen kellonsoittaja. Spagaatiin olen taipunut viimeksi varmaan kaksikymmentä vuotta sitten, eikä edes naurata.
Viime aikoina olen kiinittänyt huomiota ryhtiini. Aina kun huomaan istuvani, tai seisovani kumarassa, suoristan välittömästi selkäni. Olen myöskin alkanut venytellä, tämä olisi hyvä olla päivittäistä, mutta annettakoon anteeksi, etten vieläkään osaa ihan päivittäin venytellä.


Pic or it didn't happen, tönkkö siis olen, edes sormeni eivät yltä maahan tuosta asennosta.

Päivittäinen venyttely on tärkeä osa lihashuoltoa. Venyttely parantaa verenkiertoa, edistää aineenvaihduntaa, rentouttaa ja lisää nivelten liikkuvutta. Urheilusuorituksesta palautuminen on nopeampaa, ja kynnys saada rasitusvammoja on isompi.

Itse en venyttele ennen, enkä jälkeen urheilusuorituksen, vaan teen varsinaista venyttelyä. Virheen olen tehnyt siinä, että olen vain lämmittänyt lihaksen venyttämällä sitä noin kymmenen sekunnin ajan, kun aika tulisi olla kolmestakymmenestä sekunnista ylöspäin, kuitenkin maksimissaan noin kaksi minuuttia. Venyttelyn saa arkeen helposti otettua mukaan, ilman, että se vie sen kummemmin aikaa tai keskittymistä muista asioista. Itse venyttelen joko samaan aikaan, kun leikin sisällä lasten kanssa, tai illalla, kun lapset nukkuvat, ja itse katson hetken televisiota, tai luen lehteä.

Tavoitteena on saada vuoden loppuun mennessä koko kämmen lattiaan painettua kiinni, ylläolevan kuvan asennosta. Ja ylipäätänsä poistaa se tönkköys itsestä, ja olla notkea.


-Krista

Huomasithan myös edellisen kirjotukseni ensimmäisestä viikosta sokerilakossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)