lauantai 25. heinäkuuta 2015

Mansikkajuustokakku

Mun eilisen nimipäivän (jota kukaan ei muistanut!!) kunniaksi leivoin tytön kanssa mansikkajuustokakun. Ostettiin reilu seitsemän kiloa mansikoita, joista osa lähti pakkaseen, osasta tehtiin smoothieta ja pirtelöä, ja osa meni aamupuuroon ja rahkan sekaan. Olipa yllättävän vaikea miettiä, että mitä leivonnaisia mansikoista voisi tehdä. Kokeiltiin aikaisemmallani juustokakun reseptillä mansikkajuustokakkua, ja ei että kun tuli hyvää!! :)



Pohja

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g Voita

Täyte

  • 300 g Maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g Maitorahkaa
  • 14 dl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3 kananmunan keltuaista
  • Mansikoita viipaloituna

Ohjeet

 

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun irtopohjavuokaan. Sekoita tuorejuusto sekä maitorahka tasaiseksi, kiiltäväksi massaksi. Lisää joukkoon sokeri, sitruunan kuori ja mehu, kananmunan keltuaiset sekä mansikat. Kaada massa vuokaan ja paista 200 °C:ssa noin 30 minuuttia. Jäähdytä juustokakku ennen tarjoilua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)