perjantai 7. elokuuta 2015

Mansikkaviinerit

Ensimmäisen mansikkasatsin aikana en keksinyt ajoissa, mitä leipoa mansikoista, joten suurin osa meni suoraan suuhun ja pari kiloa pakkaseen. Nyt toisen satsin ostaessa päätin, että leivon jotain nopeaa ja helppoa - mansikkaviinereitä.








Tarvitset:


  • 500g voitaikinaa
  • 1 kananmuna
  • n. 150g maustettua rahkaa (sitruuna & vanilja)
  • 1 sitruuna
  • Mansikoita
  • Tomusokeria

Levitä voitaikinalevyt leivinpaperille sulamaan noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa levyt kahdeksi neliöksi. Yhdistä kulhossa rahkat, sekä hienoksi raastettu kuori, ja noin puolen sitruunan mehu. Voitele taikinalevyt vatkatulla kananmunalla. Lusikoi levyjen keskelle pari lusikallista rahkatäytettä. Paista 225 asteessa kunnes taikinalevyt saavat kauniin värin. Jäähtymisen jälkeen asettele rahkatäytteen päälle viipaloidut mansikat ja tomusokeri. Nauti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)