lauantai 20. helmikuuta 2016

Detox ja imetys

Tämä on mielettömän hyvä ajankohta kirjoittaa kehonpuhdistamisesta, kun istun olohuoneen sohvalla ja syön irtokarkkeja, päivällisellä oli pizzaa.. Tankkauspäivän piikkiin!

Mutta taas toisaalta ihan oikeakin aika kirjoittaa, sillä koska tänään on tankattu ruoalla, huomenna palataan ruotuun taas seuraavaan viikonloppuun asti. Jos olen illalla syönyt paljon makeaa, mulla on yleensä seuraavana aamuna sokerikrapula. Väsyttää, ja janottaa - vettä kuluu litrakaupalla.

Olen aina ennen puhdistanut kropan kaksi kertaa vuodessa aktiivihiilellä tai jollain muulla puhdistuskuuritabletilla. Varmaan kaikissa puhdistuskuuri -purkeissa lukee etiketissä joko kielto raskauden/imetyksen aikana käytöstä, tai suositus jutella lääkärin kanssa käytöstä. Miksi? Puhdistuskuurissa elimistöstä poistuu kuona-aineita, eli "myrkkyjä" kehollemme. Tähän väliin mainittakoon, että puhdistuskuuri on hyvä myös toteuttaa, mikäli sinulla on takana pidempi ab-kuuri tai muu lääkitys, jonka jäljiltä haluat kroppasi puhdistaa. Jatketaan aiheesta, eli kehoa puhdistaessa kehosta puhdistetaan myrkyt pois, ja vastauksia on varmasti yhtäpaljon kuin kysyjiäkin, mutta itse en ole saanut yhtään suositusta puhdistaa kehoa imetyksen aikana.

Mutta. Jossain vaiheessa elämää sitä on oppinut kuuntelemaan kroppaa, ja tietämään mitä se tarvitsee tai haluaa. Ja mun kroppa huusi puhdistusta, siispä toteutan sitä luonnollisin menetelmin.Sitruunalla.

Maksan tehokkain puhdistustapa on juoda aamulla tyhjään vatsaan pieni vesilasillinen vettä, johon on puristettu tuoreen sitruunan mehua. Lisäksi tämä myös buustaa aineenvaihduntaa.
Itse juon päivän aikana keskimäärin kolmisen litraa vettä, pyrin, että siitä puolet on sitruuna/lime vettä.
Sitruuna on myös todella C-vitamiinipitoinen, joten varsinkin nyt influenssakautena kannattaa pitää tämä ruoka-aine jääkaapissa!
Sitruunasta on apua myös akneen, huhutaan, että sitruuna tuhoa aknea aiheuttavia bakteereita, jolloin ihosikin kiittää tästä. Jos närästää, kokeile sitruunaa, sillä se alkalisoi kehoasi. Turvotus vähenee, varsinkin jos buustaat aineenvaihduntasi käyntiin heti aamusta,Jotta tästä luonnollisesta sitruunadetoxista saa kaiken mahdollisen hyödyn irti, muista pitää sitruunavesi puhdistuskuurina, eli ei ympärivuotisesti jokapäiväisessä käytössä. Tässä on myös kääntöpuolena hampaiden kiilteen kärsiminen, joten kuuriluontoisesti tehoaa parhaiten, ja hampaatkaan eivät kärsi niin pahasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)