lauantai 12. maaliskuuta 2016

Banaanileipä

Me ollaan sairastettu koko viikko. Sunnuntaina heräsi tyttö kipeänä, maanantaina heräsin minä kipeänä, ja tiistaina poika. Nyt on tällekin talvelle flunssa sairastettu, jos hetken taas pysyttäisiin terveenä. Minun piti leipoa tänä viikonloppuna itse Daim -suklaata, mutta koska eilen vointi tuntui vielä niin nuutuneelta, ajattelin tänä viikonloppuna tyytyä valmisherkkuihin. Tänään kuitenkin ajattelin kokeilla banaanileivän tekemistä, sillä se on mielessäni hetken aikaa jo odottanut vuoroaan.

Ja on niin totta, ettei tästä ota selvää, että onko se leipä vai kakku, sen verran hämäävä tämä on, mutta kyllä minä ainakin ristin sen leiväksi. Viimeistään siinä vaiheessa, kun tyttö pyysi päälle voita.



Tarvitset:

  • 3 banaania (mielellään ylikypsää, mustaa pilkullista, se on makeinta!)
  • 2 kananmunaa
  • 0.75 dl oliiviöljyä
  • 1 dl sokeria (itse käytin normaalia valkoista sokeria, mutta fariinisokeri on tähän yleisempi)
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • ripaus suolaa
Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Muussaa banaanit haarukalla, ja sekoita joukkoon muut märät aineet. Toisessa kulhossa sekoita kuivat aineet, ja sen jälkeen yhdistä nämä. Vuoan voit voidella tai leivinpaperittaa, ja taikina sinne. Pistä uuniin noin 50 minuutiksi.

Pienet sormiruokailijat voivat korvata sokerin esimerkiksi muutamalla hunajalusikallisella, tai jättää sokerin kokonaan pois.
Mikäli päädyt tekemään leipää vaikka aamupalalle tai brunssille, kokeile lisätä joukkoon pähkinöitä ja rusinoita, sitä variaatiota aion kokeilla seuraavalla kerralla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)