keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Mamman muhkeat burgerit

Olen kotona mamma lapsilleni, mikä tuntuu minusta ihan luontevalta. Kai esikoisesta oli aikoinaan puhumaan oppiessa helpompaa sanoa mamma, kuin äii?
Viime viikonloppuna minulla oli tankkauspäivä, ja vuorossa oli hampparien tekoa. Siinä vaiheessa, kun ruoka oli pöydässä, nimitettiin nämä burgerit "Mamman muhkeiksi burgereiksi". Tuossa vaiheessa tuli vähän muumimamma- olo :D Mutta muhkeita nämä ovat, ja hyviä. Ja voittavat kaupan valmis hampparisämpylät mennen tullen. Joten resepti talteen!

Tästä reseptistä saat kymmenen isoa sämpylää:


  • 2 DL maitoa
  • 2 DL vettä
  • 1 RKL sokeria
  • 50G hiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 1.5 TL suolaa
  • n. 10 DL (sämpylä) vehnäjauhoja
  • 4 RKL (oliivi) öljyä
Pinnalle

  • maitoa
  • seesaminsiemeniä
Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja liuota joukkoon hiiva. Vispaa seokseen kananmuna, suola ja neljä desiä jauhoja. Sekoittelun jälkeen lisää loput jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä. Itselläni tämä taisi kohota jopa viiden tunnin ajan. Kohoamisen jälkeen pyöritä palloiksi ja paina litteiksi. Nämä saavat vielä kohota pellillä uunin lämpeämistä odotellen. Ennen uuniin menoa sivele maidolla, ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.




Jälkiruoaksi tein mutakakun, ja vein sen uusille leveleille, nimittäin tein appelsiini-chili -mutakakkua. Ihan törkeän hyvää! Lisäät vain mutakakkusi ohjeeseen yhden appelsiinin raastetun kuoren, sekä chilijauhetta. Joskus otan tästä vielä kuvineen reseptit blogin puolelle, tämä oli niin syntisen hyvää.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)