keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Omenaruusut

Äitini käy kylässä aivan liian harvoin meillä. Ja kun hän tulee kylään, täytyy aina tarjota jotain hyvää, sillä onhan tämä harvinaista herkkua, kaikin puolin. Eilen en ehtinyt kauppaan, mutta pakkasessa oli valmiita voitaikinalevyjä, ja jääkaapissa omenoita. Tästäpä päätin kokeilla ensimmäistä kertaa omenaruusuja. Hyvä, helppo ja toimiva tarjoiltava, nopea hätävara siis.

Voitaikina-omenaruusut




Tarvitset:
  • Voitaikinalevyjä (yhdestä levystä tulee kaksi ruusua)
  • Omenaa (kahdeksaan ruusuun riitti yksi iso omena)
  • Sitruunamehua
  • Sokeria
  • Kanelia
  • Tomusokeria
Voitaikinat sulamaan pakkasesta huoneenlämpöön. Lohko omenat ohuiksi siivuiksi, ja sekoita sekaan sitruunamehua ja sokeria. Pistä mikroon pehmenemään, jotta ne taipuvat rullaukseen. 
Kun taikina on sulanut, leikkaa taikinapalat kahtia.


Kauli taikinat varovasti tuplapitkäksi nykyisestä pituudestaan. Ripottele taikinoiden päälle kanelia, ja asettele omenalohkot taikinan reunaan, ja käännä toinen puoli taikinasta omenoiden päälle. Sitten vaan rullaamaan ja muffinsivuokaan ja uuniin, 200 asteeseen noin 30 minuutiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)