perjantai 20. toukokuuta 2016

Huijaus jäätelö!

Kutsun tätä huijausjäätelöksi, sillä tämä ei ole sitä kaupan kerma-sokerijäätelöä, mutta tämä maistuu silti hyvälle. Olen huijannut lapsiani (ja itseäni) terveellisemmälle polulle. Reseptin alkuperä on instagrammin lukuisista #fitfood #fitreceipes #healthylifestyle -hastageista bongattua. Kuinka helppoa, ja nopeaa - kreikkalaista (tai turkkilaista) jogurttia ja mansikoita muotteihin ja pakkaseen, ja vóila, terveellinen jäde on valmis!


Leikkasin mansikat ohueksi lohkoksi tuonne joukkoon, mutta seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla survoa mansikat ennen laittoa. Jos maku on liian imelä, voi pienellä ruokalusikallisella hunajaa makeuttaa jäätelöä, mutta me jätettiin hunaja ainakin tällä kertaa pois.
Jos haluaisi jättää jogurtin pois, voisi jäätelön tehdä soseutetuista banaaneista, mansikoista, mangosta, mistä vain hedelmästä! Kun marjakausi alkaa, voi pensasmustikoita ja vadelmia, miksei hillaakin ja metsämansikoita laittaa vaikka kuplaveden kanssa jäätymään. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Jos herkkuhammasta kolottaa pahastikin, lisää pieni määrä hunajaa, tai raakasuklaata tai pähkinöitä rouheena. Tässä jälleen yksi terveellisempi vaihtoehto kesäherkuksi koko perheelle. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)