maanantai 2. toukokuuta 2016

Purkkaa herkkuhimoon

Mä en tiedä voinko ikinä sanoa rehellisesti löytäneeni täysin kultaista keskitietä herkuttelun suhteen. Pitkän aikaa suosin 5:2:sta, ja tankkasin viikonloppuisin kunnolla, mutta sekin meni omaan mieleen vähän överiksi ja läskiksi. Ja vaikka sen homman pystyi pitämään inhimillisenä, niin ajatus siitä, että mä mätän kerran viikossa kaloreita/hiilareita/rasvaa hirveän määrän, alkoi vähän tökkimään. Ja ehkä myös se, mikä johdattaa sinne kultaiselle keskitielle päin, on se totaalikieltäytyminen. Kun itselleen on ehdoton, ja kieltää kaiken, niin kyllähän sitä kiellettyä tekee mieli, ja monta kertaa enemmän, ja kovemmin.
Mä aloin olemaan itselleni armollisempi. En laiska, enkä läski, vaan armollisempi. Tämä tapahtui joskus tammi-helmikuussa. Lähdin kokeilemaan toisenlaista lähestymistapaa, tapaa, jossa sallin itselleni herkut silloin kun sallin. Tietenkin se on vähän sellaista mielen kanssa taistelua. Sitä silti ihannoi kurinalaista elämää, ja toivoisi itsekin elävänsä sellaista. Joskus jopa naurattaa, miten joku voikin saada sokerista näin ison dilemman aikaiseksi? Ongelmansa kullakin, ja mun ongelmat on näköjään todella pieniä. :D
Yritän olla arkisin herkuttelematta, eli viikonloppuisin on herkut sallittu. Mutta jos arkena tulee jokin tapahtuma, tai jätskiretki kesällä kiskalle, tai mitä ikinä tuleekaan, niin kyllä mä sallin itselleni sen. Tiedostan kuitenkin, että en ole lihava, minulla ei ole mitään pakonomaista tarvetta jättää herkkuja pois, voin sallia ne hyvällä omalla tunnolla itselleni.
Se, mikä minun ongelmani on, on se kuuluisa sokerikierre. Siitä haluaisin kuitenkin eroon päästä, vaikka herkut itselleni sallinkin.
Onhan tämä nyt vähän hassua, mutta tämän hetkinen helpotukseni tuli Cloetalta.


Eli mun korvike on tällä hetkellä PURKKA! Ja voi vitsit, kun Cloetalta on tulossa uutuuspurkka, Hopeatoffee- purkka. Purkkahan maistuu siis ihan itse klassikolle. Joten arvatkaa vaan, onko helppo pitää herkkuhimot hallussa, kun saa ruoan jälkeen edes vähän hopeatoffeen makua suuhun?


Nyt olisi ihan jees päästä äitienpäivään saakka herkutta, eli onhan tässä edessä huimat viisi herkutonta päivää. Sen verran tuli vappuna herkuteltua munkieilla, tippaleivillä ja kakulla, että saa kroppa vähän huilia tuosta sokerimäärästä. Tänään tuli käytyä kyllä 740 kalorin lenkki, että sai vähän kulutettua vappupöhötyksiä pois.


Tuote saatu blogin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)