keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Ison tytön sänky

Pikku A siirtyi pinnasängystä pois jo useampi kuukausi taaksepäin. Mun silloin huonossa kunnossa ollut selkä ei antanut enää periksi sitä pinnikseen laittamista ja pois ottamista. Ja kun poika tulee kuitenkin yöllä nukkumaan viereen, niin nyt on esikoisen juniorisänky aikuisten sängyn ja seinän välissä "jatkamassa" nukkumistilaa.
Tässä on hetki pohdittu millainen sänky tytölle olisi ajankohtainen. Ensin meinasin ostaa pojalle samanlaisen juniorisängyn, mikä oli tytöllä, mutta ei mitään järkeä, kun siinä on pituus 130 cm tai 140 cm.
Mä kartotin ensin vähän tarjontaa, ja sitten kuukauden kattelin Veken Kalusteen valikoimaa. Ensin ajattelin tilata tytölle jatkettavan sängyn, mutten saanut lasta ympäripuhuttua tähän. Hänellä oli yksi ainoa toive sängyn suhteen, ja se oli kerrossänky. 

Kerrossängyn alasänky

Mulla kun sisaruksia ei ole, niin en tajunnutkaan heti, että melkeinpä kaikkien sisarusten toive on saada kerrossänky. 
Sitten siirryttiin kartottamaan kerrossänkyjen tarjontaa. Päätin ensin tilata pienen ja kompaktin koon takia tuollaisen 165cm pitkän kerrossängyn, koska pientä sänkykokoa saisi myös jatkettavana! Mutta jos tyttö on nyt jo 110cm pitkä, ja mahdollisesti viiden vuoden päästä jo 150cm, niin tollanen pieni sänkykoko olisi meillä vain väliaikainen.
Vertailin muutamaa sänkyä keskenään viikon ajan, ja lopulta päädyttiin tilaamaan Rico 2 kerrossänky valkoisena.

Ison tytön sänky

Miksi valitsin juuri tämän sängyn?

Koonsa puolesta sänky on pitkäikäinen, sillä sängyn patjan pituus on 185 cm.
Sängyn korkeus on vain 150 cm.
Pakettiin sisältyy myös patjat.
Ulkonäkö miellyttää silmää.
Sängyt voidaan erottaa erillisiksi sängyiksi (kuten meillä tällä hetkellä)
Iso säilytystila sängyn alapuolella

Rico 2

Iso säilytystila

Iso säilytystila

Sängyssä on myös niin ylhäällä, kuin alhaalla hyvät laidat, joten ei tarvitse kummankaan nukkujan puolesta pelätä tippumista. Erillisiä turvalaitoja ei siis tarvitse ostaa. Ja tuo säilytystila!! Aivan mahtava, miksei kaikissa sängyissä ole tuollaista?! Saatiin kaikki melkein sata kirjaa piiloon, pehmolelut ja muitakin leluja sinne sullottua. Saatiin kaappeihin lisätilaa, ja sitä me aina tarvitaan.

Sängyt saa tosiaan erillisiksi, jos lapsilla jossain vaiheessa menee ohi tuo kerrossänky -vaihe, tai jos kumpikaan ei uskalla vielä nukkua ylhäällä. Onpahan aina sitä pelivaraa olemassa. 
Meillä on vasta tuo alasänky kasattuna, ja tällä tai ensi viikolla kasataan toinenkin kerros sängyn päälle. Sitten herääkin kysymys, että mitä tapahtuu, kun lapsilla on kerrossänky? Miten mä blokkaan päivisin pääsyn "yläkertaan", ettei kukaan vahingossakaan pääse tippumaan sieltä, any tips?


Yhteistyössä Veken Kaluste

6 kommenttia:

 1. Ollaan ehkä päätymässä itsekin tämän kyseisen sängyn hankintaan. Onko sänky miellyttänyt ja täyttänyt odotukset nyt kun pari kuukautta on ollut teillä käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tykätty kovasti! Ainoa pieni miinuspuoli on se, että meinaan kolauttaa pääni yläsängyn alareunaan aina, kun laitan/otan lasta alasängystä. Mutta tämä on kaikissa matalissa kerrossängyissä sama "vika", ja opettelemalla oppii :D mutta ihana tuo alasängyn säilytystila, imee itseensä niin paljon tavaraa! On todella vakaa sänky, ei hievahda eikä tarvitse pelätä kaatumista :)

   Poista
 2. Saako alasängyn laidan irti? Vai onko kiinteä?
  *Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kiinteä on. Eli irti ei saa siirrettävän turvalaidan tapaisesti, mutta kun päädystä ruuvaa kaksi ruuvia auki, niin laidan saa irti. :)

   Poista
 3. Millainen pohja sängyissä on? Onko oikeasti hyvät, laatu? Oliko toimituksessa vaikeuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikkipuupohja. Laatu on hyvä, itse olen tykännyt :) toimituksessa ei ollut vaikeuksia, tuli sovitussa ajassa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)