sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kahvikuorinta

Helteet loppuivat, ainakin hetkeksi. Eilen käytiin siis pitkästä aikaa saunassa, kun lämpimällä ilmalla ei tee mieli saunoa, ainakaan meillä, kun koko koti hohkaa lämmintä sen jälkeen. Päätin vihdoin ja viimein kokeilla kahvikuorintaa koko vartalolle, kun luottokuorintavoiteeni oli loppunut. Enkä enää tämän jälkeen osta valmiita kuorintavoiteita, sen verran rakastuin tähän edulliseen ja helppoon kuorintaan kotona.
Mä en juo kahvia, en ole enää vuosiin juonut, mutta toukokuussa meille kotiutui kahvinkeitin toisen osapuolen kahvinjuonnin johdosta. Otin keitetyt kahvinpurut talteen keskiviikkona muovirasiaan, ja annoin niiden kuivua lauantaihin saakka. Helteiden vuoksi kookosöljyni oli jo valmiiksi sulanut, joten sitäkään ei tarvinut erikseen sulattaa.
Laitoin purkkiin kahvinpuruja, ja lisäsin kookosöljyä sen verran, että seoksesta tuli hyvännäköinen mössö.


Käytiin saunassa, jonka jälkeen pesin itseni suihkussa, ja kuorin koko vartaloni kasvoja myöten. Kahvinpurut puhdistivat todella hyvin, en ole aikoihin ollut näin innostunut kauneudenhoitotuotteesta itselleni, ja mikä parasta - raaka-aineet tulevat läheltä. Kahvinpuruja kahvinkeittimestä, ja kookosöjyä purkista, eihän tämä maksanut mitään. Öljy jätti ihon pehmeäksi, eikä tarvinnut illalla enää erikseen öljytä kasvoja ja vartaloa. Ja aamulla iho kiitti, varsinkin noiden helteiden ja hikoilujen jälkeen.
Itsestään on kiva pitää välillä huolta. Aika usein se ulkoinen huoltaminen jää todella vähäiselle, ajanpuutteen tai laiskuuden vuoksi. Mutta kun raaka-aineet tulevat omasta keittiöstä, on tämä kerran viikossa tehtävä kuorinta helppo sijoittaa vaikka sinne koko perheen saunailtaan.

Kahvi on myös tehoaine selluliittia vastaan. Olen kuullut kahvin kiinteyttävän ihoa, poistavan punaisuutta ja virkistävän ulkoisestikin. Suosittelen kokeilemaan, tässä tiedät jälleen, mistä raaka-aineet tulevat ja saat ihanan pehmeän ihon lopputuloksena.


Ison litran luomu kookosöljy purkin olen tilannut TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)