lauantai 30. heinäkuuta 2016

Festareilla

Varmaan kaikki pääkaupunkiseudulla asuvat tietävät tänään olleista skidit festareista Helsingissä. Me käytiin ensimmäistä kertaa siellä, ja oli itseasiassa ensimmäinen kerta, kun ikinä olin missään festareilla. Me nautittiin ihan täysillä, lapsille oli vaikka mitä nähtävää ja koettavaa.


Oli todella jännä nähdä, miten tuosta aikuisten illan-/yönvietto paikasta on saatu niin lyhyessä ajassa lasten festaripaikka tehtyä. Kun aamuyöllä neljältä on aikuisten juhlinnat päättyneet, aamulla kello kymmenen oli jo kaikki valmista lapsia varten. Tuo paikka, missä aikuiset rellestää, polttaa, juo alkoholia, örveltää, ei mitään jälkeä sellaisesta. Sisätiloissa ei ollut ällöttävän tunkkainen haju biletysten jäljiltä  - päinvastoin. Ja kuinka urbaanisti on Kallion sisäpihalle, loistavalle paikalle saatu järjestettyä festarit. Ensi vuonna mennään ehdottomasti uudestaan!


Alle kaksivuotiaan pojan lempijuttu festareilla oli ehdottomasti kurkkaus isoon autoon. Staran autoon pääsi istumaan sisään ja katsomaan kaikki vempaimet ja kytkimet läpi. Katuliituilu oli myös todella hittijuttu, ja kävely ja katselu ympäriinsä. Aiheutin ehkä pahennusta joissain vanhemmissa, kun poika kulki turvareppu selässä, mutta mitä äiti ei tekisi sen eteen, että vilkas lapsi ei katoaisi ihmislaumassa.

Alkuun mietitytti rattailla liikkeelle lähtö, mutta lastenvaunuparkki imaisi varmaan reilu sadat vaunut näppärästi parkkialueelle, ja meilläkin oli tarve rattaille vain päiväuniaikana.


Ruoka oli todella hyvää, eikä missään näkynyt kiskurihintoja, mitä vähän odotin festareilta. Todella vähän myyntikojuja, mikä oli toisaalta ihan kiva. Jotainhan sieltä olisi ollut kiva ostaa, mutta toisaalta mitään heräteostoksia ei kertynyt, mikä on hyvä.

Neljä ja puolivuotiaan tytön mieleen oli KAIKKI, mitä festareilta löytyi. Ihan ykkösjuttu oli kauan fanittaman Risto Räppääjän ja Nelli Nuudelipään näkeminen, ja heidän konserttinsa.


Festareilta löytyi kyllä kaikkea kaikkien makuun. Oli ambulanssia, isoa työautoa, jättisaippuakuplaesitystä, ja niiden itse tekemistä, hiekkalaatikkoalue, erilaisia työpajoja, sisätiloissa oli prinsessasalonkia ja diskoa. Festarit kestivät viisi tuntia, ja melkein koko se aika saatiin siellä kulutettuakin.
Ehdottomasti yksi tämän kesän hittijutuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)