torstai 14. heinäkuuta 2016

Lasten kanssa ratikkamuseoon

Voisin rehellisesti tituleerata itseni sivistymättömäksi kotiäidiksi. Seuraan politiikasta vain ne kuumimmat otsikot, uutisien seurantaan kuuluu pari kertaa viikossa (jos ehdin) lukea illalla sängyssä iltalehden otsikot, enkä taida tiedä kummosempia maailman menosta. En ole myöskään museoissa käynyt koskaan, ainakaan niin kauaa, kuin muistini kantaa. Kävimme eilen Helsingin ratikkamuseossa, oli siis aika sukeltaa hetkeksi historian pariin, sivistää itseäni, ja rikastuttaa lapsia yhdellä lisäkokemuksella.

Ratikkamuseo

Ratikkamuseo on ilmainen niin lapsille, kuin aikuisillekin, ja sinne menee mielellään lasten kanssa. Vaikka kyseessä on museo, ei siellä tarvitse olla hiljaa ja sipsutella, vaan lapset saivat kipittää innoissaan ratikasta toiseen ja kokeilla istua jokaisella penkillä.

Vanhoja ratikkalippuja


Reilu neli- ja yksivuotiasta ei tainnut tuo ratikoiden historia kiinnostaa, joten täytin omaa sivistysaukkoani infoilla, mitä museosta löytyi. Seinillä oli vanhoja ratikkalippuja, ratikkahistoriaa, vanhoja lipunmyyjien pukuja ja ratikoiden osia.
Päästiin näkemään yhteensä kuusi ratikkaa. Kolme niistä oli suljettu, eikä sisään päässyt, mutta ulkopuolelta pääsi niitä katsomaan ja ihmettelemään. Kolme muuta oli auki, ja niihin pääsi tutustumaan paremmin. Oli lapsille erilaisia penkkejä, niin nahka- kuin puupenkkejä istuttavaksi. Pääsi istumaan lipunmyyjän paikalle, tai vaikka ratikan ohjaamoon. Heti museoon sisään tultaessa pääsi leimaamaan oman ratikkalippunsa vanhaan leimauslaitteeseen. Lapset tykkäsivät hurjasti, kun pääsivät itse tutustumaan paikkoihin. Tässä lapsille ja aikuisillekin mielenkiintoinen paikka, kesälomalle, tai sadepäivälle.

Lipunleimauslaite

Ratikkamuseo

RatikkamuseoEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)