perjantai 29. heinäkuuta 2016

Mitä treenaavan äidin lapset syö?

Tähän aiheeseen saan kysymyksiä silloin tällöin. Mitä lapseni syövät? Syötänkö lapsilleni proteiinia? Saavatko lapset herkkuja? Syövätkö lapset samaa ruokaa kuin minä? Eikö ole raskasta tehdä kahta eri ruokaa?

Ainoa ruoka, mitä olen tähän mennessä joutunut tekemään lapsille erikseen, on letut. Lapset ovat saaneet iltapalaksi joskus banaanilettuja, jolloin minä olen paistanut itselleni proteiiniletun. Eli näin pienellä vaivalla tehdään ruoat meillä.

Eli lapset syövät samaa ruokaa kuin minä. Ehkä jos olisin töissä, ja meal preppaisin, silloin saattaisin tehdä omat viikon ruoat bokseihin, ja kotona tekisin muuta ruokaa päivälliselle. Ja kyllä, lapseni syövät proteiinia, kuten varmaan kaikki muutkin ihmiset. Lisäravinteena proteiinia eivät luonnollisestikaan syö.

Meillä syödään siis samaa ruokaa, viisi kertaa päivässä. Ja meillä syödään ihan normaalia kotiruokaa.


Mistä lapset tykkäävät, mikä on lasten lempiruokaa?

Jos lapsilta kysytään, niin tähän kysymykseen lista on joko todella loputon, tai todella tynkkä. Mä koen luoneeni meille selvät rytmit ja rutiinit, mikä koskee myös ruokia. Meillä on aamupalalla puuroa ja smoothieta, lämmin ruoka lounas, välipala, lämmin ruoka päivällinen ja iltapala. Olen varmaan kuusi vuotta putkeen syönyt joka aamu kaurapuuroa, ja uskokaa tai älkää, niin syövät lapsetkin. Monesti kuulee puhuttavan, että lapset kyllästyvät johonkin ruokaan, kun sitä tarpeeksi kauan syövät. Meillä piristetään aamupuuroa milloin marjoilla, milloin sokeroimattomalla mehukeitolla, ja joskus viikonlopun kunniaksi ehkä voi- tai hillonokareella.
Jos kotiruoasta puhutaan, niin sanoisin, että alle kaksi vuotias kuopukseni syö lounaalla ja päivällisellä parhaiten makaroonia. Se on varmaan juurtunut tapa sieltä sormiruokailun opeista asti. Esikoiselta jos kysyy, että keitetäänkö couscousit vai nuudelit, vastaus on jälkimmäinen. Lapset tykkäävät siis perus kotiruoasta. Se on tullut huomattua myös tänä kesänä puistoruokailussa, sillä siellä on keitot syöty kyllä alta aikayksikön.

Jos ulkona syömisestä saisi lapset päättää, niin se on sushi -ravintola. Tässä tulleet selvästi äitiinsä ;)

Lapsilla mitään varsinaista lempiruokaa en ole huomannut olevan, sillä eivät ikinä pyydä mitään ylitse muiden. Syödään aikapaljon kanaa ja jauhelihaa, tattaria, tummaa makaroonia, couscousia, nyt ollaan alettu myös syömään nuudeleita esikoisen toiveesta, ja ollaan alettu ostamaan joka viikko jotain uutta hedelmää. Banaanit nimittäin löytyy aina kaapista, nyt ollaan kokeiltu jo muutamia hedelmiä litseistä erilaisiin meloneihin.
Nyt kesällä tietenkin kesäherkut ovat ihan ykkönen lasten mielestä. Tuoreet mansikat, pensasmustikat, vadelmat, punaiset viinimarjat ja palkoherneet.

Sanosin, että ihan hyvin pärjätään, vaikka mä syön tietyllä ruokavaliolla, ei ole tarvinnut nähdä päänvaivaa ruoanlaitoista, tai siitä, että jollekin ei uppoa jokin tietty ruoka. Keittoja meillä tehdään tosi harvoin, mutta talvella niitäkin varmaan enemmän.Heinäkuun yhteistyön aiheena Lasten lempiruoat

Mammalandia
Mammalandia Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)