sunnuntai 21. elokuuta 2016

Hei, me kestovaippaillaan!

Enpä olisi ikinä uskonut, että me käytetään kestovaippaa. Kyllä, meillä on vain yksi kestovaippa, mutta tämä on minulle jo iso askel, että on edes se yksi kestovaippa taloudessa.
Tämä on taas näitä ennen kuin minusta tuli äiti -ajatuksia, mitkä voisi heittää kaivoon. Niin monesti kuulee, ja kokee itsekin, että ajatukset ennen äitiyttä joistain asioista, saa pyörtää päinvastaisiksi.
Ennen äidiksi tuloa ajattelin, että minä en varmasti käytä ikinä kestovaippoja. Esikoisen aikana siihen en ryhtynytkään. En tiedä mikä minussa on muuttunut, mutta viimeisen vuoden aikana olen enemmän kiinnostunut luomusta, luonnonmukaisesta, kasvipohjaisista tuotteista, luonnonläheisyydestä, omavaraisuudesta ja ekologisuudesta.


Olin jo hetken pyöritellyt ajatusta päässäni kestovaippailusta, kunnes kesällä sopivasti päästiin testiryhmään mukaan. Saatiin kotiin sivunepillinen taskuvaippa, jonka ajattelin olevan suureksi avuksi kuivaksi opettelun suhteen.
Meillä alettiin keväällä käymään vessassa reippaasti, ja suunnittelin tämän olevan se kesä, kun meillä opitaan kuivaksi. Kuivaksiopettelu valitettavasti otti roimasti takapakkia, kun arkeen tuli mukaan uusia asioita; uusi sänky, nukkuminen siirtyi äidin vierestä siskon kanssa samaan huoneeseen, ja yösyöttöjen lopetus. Siinä oli pienelle pojalle todella paljon uutta opittavaa, joten päätin, etten ota stressiä tästä asiasta kaiken päälle.


Ollaan kerran päivässä käytetty kestovaippaa läpi kesän. Ajatus siitä, ettei tarvisi pienen lapsen olla koko ajan kertavaippa ihossa kiinni, vaan pääsee välillä edes iholle pehmeää bambujoustofroteeta. Pienen lapsen iho kiittää.
Tämän lisäksi kun miettii kulutusta, kun päivässä käyttää kerran kestovaippaa, on se joka päivä yksi kertavaippa pois laskuista, kuukaudessa kolmekymmentä vaippaa pois, ja kahdessa kuukaudessa säästää jo yhden kokonaisen kertavaippapaketin.


En edelleenkään näe itseäni äitinä, joka iltaisin lasten mentyä nukkumaan pesee ämpärillistä kestovaippoja, jossa on koko päivän satsit muhineet. En todellakaan. Tunnen poikani sen verran hyvin, että aina kun on iso hätä tehty vaippaan, pesun jälkeen vaihdan kestovaipan. Tiedän, ettei sinne tule muuta, kuin pissaa, ja se on iisi homma pestä käytön jälkeen.
Kun syksy tulee, ja arki alkaa rullaamaan omalla painollaan, lähetään ehkä ilman imuja kokeilemaan jälleen sitä vessailua, ja kuivaksi opettelua.


Meidän kestovaippa on saatu Ella ja Susi -verkkokaupasta,

2 kommenttia:

 1. Hattua nostan, sillä itse säästin omaan käyttöön meidän äitiyspakkauksesta vaipan, mutta en ole edes kokeillut sitä pojalle kertaakaan. Omissa ajatuksissani kestovaippailu tuntuu todella vaikealta, vaikka toisinaan ajatus kiehtoo ja tekisi mieli kokeilla ainakin kotona kestoilua.

  Saa nähdä tuleeko loppupeleissä kokeiltua koko vaippaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aikoinani annoin eteenpäin äitiyspakkauksen kestovaipan, ei käyny edes mielessänikään, että lähtisin kestoilemaan. Ja juurikin tuo hankaluus oli mulla mielessä. Ja jos kuopus olisi vauva, niin ei varmaan kävisi mielessänikään, en nimittäin vauvojen vessahätiä osaa tunnistaa, mutta nyt, kun tietää suurinpiirtein milloin mikäkin hätä on, niin uskaltaa käytää :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)