lauantai 20. elokuuta 2016

Torikortteleiden Katujuhla 2016

Ihana kesäinen ilma palasi Suomeen takaisin, IHANAA. Vaikka lapsia piinaa nuhanenät, oli pakko suunnata aurinkoiseen ulkoilmaan, ja sopivasti tänään oli Torikortteleiden Katujuhlat.

Torikortteleiden katujuhla 2016

Mutta saanko kysyä, mitä oli katujuhlille tapahtunut? Lapsille oli mehubaari, liukumäki ja hiekalaatikko. Petyin suuresti tämän nähdessäni, ja ilmeisesti esikoinen muistaa edellisvuosien katujuhlat, kun hänkin kysyi, että "tässäkö tämä on?". Edellisvuosista muistetaan pomppulinnat, kasvomaalaukset, ilmapallot, askartelukojut, välipalakojut, onginnat ja ties mitkä muut! Nyt oli iskenyt lama torikortteleihin.

Torikortteleiden katujuhla 2016

Onneksi pienet puuhat kiinnostavat aina lapsia, ja senaatintorin jäätelökioskilla oli iso vaikutus kesäpäivämme sujuvuuteen. Tunnissa oli liukumäkeä laskettu muutamat kymmenet kerrat, mehubaarista saatu mehut, ja hiekkakakut taputeltu. Siitä kiskalle jäätelölle, ja vähän pyörimään kaupungilla. Vaikka pettymys oli suuri, aurinko pelastaa aina.

Lasten samistelu housut

Tänä kesänä ollaan oltu melkein joka viikko mökillä vähintään yksi tai kaksi yötä viikossa. Sen lisäksi ollaan lasten ehdoilla käyty ja nähty eri paikkoja. Vinkkivitosena kaikille pari tipsiä; käytiin Skidit Festareilla (jotka oli TODELLA hyvin järjestetty, sinne uudestaan ensi vuonna!), ilmaisessa Ratikkamuseossa käytiin kipittelemässä ratikasta toiseen, ja Linnanmäellä ja SeaLifessä käytiin katselemassa kaloja, ja pyörähtämässä kymmenessä ilmaislaitteessa.

Ensi viikolla on Taiteiden yö, jossa löytyy myös lapsille paljon tekemistä, sitä seuraavalla viikolla lähdetäänkin Tukholmaan, ja Tukholman reissun jälkeen meillä olisi eräs lastenkonsertti kalenteriin merkattuna. Korkeasaarikin pitäisi vielä kokea tänä kesänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)