keskiviikko 31. elokuuta 2016

Tukholmassa lasten kanssa, vol 2

Ensimmäistä kertaa käytiin Tukholmassa perheristeilyllä viime vuoden lokakuussa.
Viime reissussa käytiin vain pyörimässä keskustassa, ja sunnuntain vuoksi silloin kaikki paikat aukesivat myöhemmin, ja lasten kanssa kokonainen päivä pyöriä kaupungilla ei ehkä ollut se toimivin ratkaisu.
Tällä kertaa suunnittelin kaiken etukäteen, ja reissu oli todella onnistunut!

Suunnitelmana oli ensin lähteä leikkipuistoon, jossa lapset pääsisivät leikkimään, eikä tarvitsisi koko päivää istua rattaissa tai kävellä kaupasta toiseen.
Ostimme laivalta metroliput, ja suuntasimme metrolla ensimmäiseen kohteeseemme, eli Humlegårdeniin. Tiesin siellä olevan pienen leikkipuiston, jossa vierähti kivasti pari tuntia. Lapset pääsivät leikkimään, ja käveltiin ympäri puistoa kirmaillen ja ihaillen paikallista nähtävyyttä.
Hyppäsimme satamaa lähimpänä olevalta pysäkiltä Gärdetiltä metroon, ja ajoimme yhden pysäkin ohi Östermalmstorgetille, josta oli lyhyin matka puistoon.

Humlegården

Humlegården leikkipuisto

Leikkipuisto Tukholmassa

Alkuperäisen suunnitelman mukaan puistoilun jälkeen oli tarkoitus mennä syömään Kungshalleniin, laajan ravintolatarjonnan ja lapsiystävällisyyden vuoksi. Mutta koska puistoilu venähti suunniteltua pidemmäksi, kävimme kadun toisella puolella kahvilassa syömässä pientä välipalaa. Sitten olikin kuopuksen päiväuniaika, ja hyvä aika suunnata keskustaan. Suunnitelmana oli shoppailu, ja kohteena oli Kungsgatan, ja muut ostoskadut vieressä. Sieltä löytyi kaupat jokaisen makuun, ja tarttui mukaan pieniä ostoksia.

Tukholman ostoskatu


Matkustaminen

Tällä kertaa valittiin tilava perhehytti, jossa oli lasten mieleinen muumisisustus. Vaikka hytissä vietetään vain vähän aikaa, edelliskerrasta oppineena kannattaa valita kuitenkin perhehytti perushyttien sijasta. Meillä oli otettu näkymä promenadelle, mitä lapset arvostivat enemmän, kuin merinäköalaa, ja saivat siitä enemmän irti. Kuinka hauskaa heillä olikaan istua tilavalla ikkunalaudalla, ja kuluttivat siinä aikaa katsellen, esimerkiksi pakkaamisten tai suihkujen ajan,

Vinkki nro 1. Älä ota lasten kanssa ikkunatonta koirankoppi -hyttiä.

Muumihytti

Muumihytti


Viimeksi matkustimme bussilla Tukholmassa, mutta muuttuneiden liikennejärjestelyiden vuoksi tällä kertaa valitsimme metron. Hetken kun tutustui metrolinjoihin ja karttaan, pääsi helposti jyvälle millä metrolla pääsee mihinkin. Matkustaminen keskustaan oli myös todella helppoa.

Tukholman metrokartta


Ruokailut

Olin varannut matkan varaushetkellä aamiaisbuffetit molemmille aamuille. Buffetista löytyi montaa eri vaihtoehtoa niin aikuisen, kuin lapsenkin makuun. Meidän alle 2-vuotias ei malta pysyä paikallaan syömässä, joten taktiikkana oli ensin ottaa vähän sitä ja vähän tätä, ja välillä päästiin jaloittelemaan, kun piti hakea vähän lisää juotavaa ja syötävää. 
Ostettiin myös hytin jääkaappiin hätävaraksi banaanit ja rahkat siltä varalta, jos ennen nukkumaanmenoa nälkä yllättää, ja ravintolaan ei enää mennä iltayhdeksältä. Toimi, nimittäin ensimmäisenä iltana iski nälkä, kun päivällisen jälkeen oli energiat tuhlattu leikkipaikassa. Emme varanneet päivällis-/illallisbuffetteja, sillä kellonajat koimme hieman hankalaksi. Kello viiden buffaan olisi ollut liian kiire, ja iltaseitsemän buffaan oli liian kauan aikaa, ja se olisi pois lasten leikkiajasta. 

Vinkki nro 2. Varaa pientä välipalaa mukaan, niin hyttiin, kuin maihinkin.

Aamiaisbuffet


Laivalla

Laivalla toimi sama vanha taktiikka, ensin käytiin leikkimässä, ja sen jälkeen lasten kärsivällisyys riitti laivashoppailuun. Laivan uudistettu leikkipaikka, bingo, ja iltakonsertti olivat todella hyvät, ja hyvin järjestetyt. Lapset olisivat viihtyneet enemmänkin leikkimässä, ja oltiinkin molempina iltoina lasten nukkumaanmenoon asti kuluttamassa energioita siellä.

Siljaland

Siljaland

Edelliskertaan verrattuna oli huomattavasti miellyttävämpi matkustaa arkipäivänä, kuin viikonloppuna. Nyt oli vähemmän ihmisiä, vähemmän jonotettavaa mihinkään, ja leikkipaikassakin oli enemmän tilaa leikkiä, ja rennompi ilmapiiri.

Meidän reissu oli siis kaiken kaikkiaan onnistunut! Kun mennään lasten ehdoilla, niin säästytään pahimmalta katastrofilta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)