lauantai 10. syyskuuta 2016

Äidin ikiomat jutut

Syyskuun aiheena on kirjoittaa Äidin ikiomista jutuista. Pari viikkoa mä olen pyöritellyt pääni sisällä tätä otsikkoa, ja kokonaista aihetta - mikä on se mun ikioma juttu? Mitä mä teen ilman lapsia? Mikä on mulle se hengähdyksen paikka ja aika?
Alkuun mietin, että blogi on se mun oma harrastus. Mutta eihän se kokonaan ole. Kyllä lapsetkin täällä mukana roikkuu, milloin joutuvat assaroimaan kuvien ottoja, ja milloin itse keikistelemään mallina.
Tietenkin mulla on mun vaatteet ja kengät, korut ja meikit, joita varjelen hartaasti lapsiltani, mutta en mä niitäkään siltikään miellä "mun omiksi jutuiksi". Onhan ne mun omia kyllä, mutta en mä niiden kanssa hengähdä silloin, kun pääsen hetkeksi olemaan vain minä.
Ja niin se pyörä pyöri sinne alkuperäiseen ajatukseen - eli treenaamiseen. Yllättyikö kukaan? :D


Onhan ne lapsetkin mukana mun treenaamisessa useita kertoja viikossa. Välillä käydään lenkillä, välillä jumpataan yhdessä, ja otetaan leikin kautta mukaan liikuntaa arkeemme.
Jos tiedän etukäteen, että saan omaa aikaa, tiedän meneväni salille. Se on mun oman ajan prioriteetti ykkönen. Enkä mä paljoa muuta teekään omalla ajallani. Kerran kuukaudessa käyn huollattamassa ripset, mutta muuten oma aika keskittyy omaan itseeni.
Liikunta on mulle henkireikä, ja mä tarvitsen kovaa fyysistä rasitusta toimiakseni. Ja lapsetkin tietävät sen, että kun äiti käy tunnin poissa kotoa treenaamassa, tulee se takaisin kotiin entistä iloisempana. Se jatkuva halu kehittää itseään fyysisesti, olla voimakkaampi, olla toimivampi, fyysisesti hyvinvoivampi, ja henkisesti tasapainossa, on liikunnan ansiota. Rakastan kunnon rääkkitreenejä, joista valmentajani Jasmin kyllä pitää huolen. Siellä salilla ei lusmuta. Se mun ikioma juttu on vain yksinkertaisesti treenaaminen.
Ehkä kerran kolmessa kuukaudessa saatan käydä kaupungilla näkemässä ystäviäni tai äitiäni, mutta sekin vaatii sen, että mun treenit on sillä viikolla hyvässä draivissa, jotta mulla on ns. varaa jättää yksi salitreeni pois siltä viikolta. Mutta tätäkin käy todella harvoin. Joillekin se on vaikea ymmärtää, mutta kaikilla meillä on omat juttumme.

Mikä on sinun ikioma juttusi? Mikä on sinun henkireikäsi? Mikä auttaa sinua jaksamaan arjessa? Mikä antaa sinulle lisää voimaa?Mammalandia

Mammalandia Facebook

1 kommentti:

  1. Minun henkireikä on ompelu ja pyöräily. Ehkä myös kirppistely ilmaisosastolla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)