maanantai 5. syyskuuta 2016

Hävikkiruokafestarit

Helsinki Design Week on vallannut suurella olemuksellaan Helsingin, kokonaisen yhdentoista päivän ajan. Monipuolista ohjelmaa pääsee katsastamaan nettisivuilta, sieltä löytyy lapsiperheille monta hyvää tärppiä.
Meidän ensimmäinen kohde oli eilen Korjaamolla, nimittäin Hävikkiruokafestarit.
Ihanat pienet festarit, jonne lapsetkin olivat tervetulleet.
Korjaamon pihalla oli hävikkiravintola, ja lapset saivat ilmaisia smoothieita hävikkihedelmistä. Ulkopuolella oli myös kauppakontti, jossa sai tehdä hävikkiruokaostoksia -60%:n alennuksella.Sisällä oli enemmän vilinää ja vilskettä. Sieltä löytyi kokkausdemoja, valokuvanäyttely, designmarkkinat ja muutama täsmäisku hävikkiruoasta.


Lidl oli myös mukana festareilla, ja heillä oli hävikkihyrrä, jossa lapset pääsivät pyörittämään hyrrää, ja miettimään perheen ostostottumuksia. Oli hienoa huomata, miten tällainen aihe voi olla myös lapsille hyödyllinen. Lapsetkin alkoivat ymmärtämään enemmän hävikin määrää, hävikin minimoimisen tarkoitusta, ja mikä tärkeintä - miksi lautaselle otetaan ruokaa vain sen verran, kuin jaksaa syödä.
Vaikka festarit olivat pienet, ja vilinää löytyi viimeistään kokkausdemon aikana, oli tässä mukana taas sitä ihanaa lämmintä henkeä. Hyvän asian puolesta, ja mielenkiintoisia tietoiskuja.
Ja kun vilske kävi mahdottomaksi lastenrattaiden kanssa, päästiin karkuun hetkeksi ratikkamuseon puolelle.


Helsinki Design Weekin tärppejä

Design Market oli ja meni, ja harmitukseksi emme ehtineet sinne.
Keskiviikosta sunnuntaihin on Habitare, jonne ollaan menossa bloggaajapassilla, ja siellä löytyy myös lapsille tehtävää!
Suvilahdessa on lasten viikonloppu, jossa löytyy tekemistä kaikenikäisille.
Näiden lisäksi ympäri keskustaa löytyy erilaista nähtävää ja koettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)