keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Kiireettömät aamut

Rakastan sitä, ettei joka päivä tarvitse sykkiä heti aamusta. Kotiäitiys on yksi iso mahdollistaja kiireettömille aamuille.
Tänään herättiin kahdeksalta, mutta viereisen talon julkisivuremontti nostureineen mahdollisti myöhäisemmän ylös nousemisen. Lapset halusivat höpötellä sängyssä istuen, ja välillä katsoen tuota nosturia ikkunasta. Kello taisi olla yhdeksän, kun viimein noustiin kurnivin vatsoin sängystä ylös. Meillä syödään joka aamu kaurapuuroa, mutta lapset halusivat tänä aamuna jotain muuta, vaihtelu virkistää. Hedelmiä ja marjoja.


Aamupalapöydässäkin istuttiin melkein tunti. Höpötellen ja välillä syöden. Päätin, että tänä aamuna jää aamu-ulkoilut pois aikatauluista. Sen verran myöhäinen aamu meillä oli. Nyt istutaan leikkimässä, ja minä leikkien ohessa näpyttelenn tätä postausta.

Muumiberrie

Aamulla vielä makoillessamme sängyssä sain äidiltä puhelinsoiton, että hän tulisi tänään käymään luonamme. Ihana piristys viikkoon. Päästään taas kunnolla juoruamaan tyttöjen juttuja.

Näistä harvinaisista aamuista täytyy nauttia. Aina ei nosturi ole viihdyttämässä meidän näköalaamme, ja pitkittämässä aamujamme. Yleensä meillä herätään huutavan nälän kanssa, jolloin noustaan sillä minuutilla, kun herätään. Eikä näitä kiireettömiä aamuja enää kauaa ole. Jos kuopus saa kerhopaikan tammikuusta lähtien, se on viimeistään klo 7 aamulla herätys. Ja alle vuoden päästä meillä alkaa esikoulu, päiväkoti ja toimistotyö.

Muumiberrie

Kiireettömien ja kiireisten aamujen pelastaja meillä on MuumiBerrie. Tässä löytyy päivän marjat juotavassa muodossa. Purkki säilyy myös huoneenlämmössä, joten tämä on hyvä napata evääksi mukaan. Meillä juodaan tätä välillä sellaisenaan, ja välillä laitetaan jugurtin tai puuron päälle. Ollaan myös lisätty välillä mysliä joukkoon.

Rakastan näitä helppoja ja terveellisiä välipaloja lapsille. Nämä ovat niin helppo sujauttaa laukkuun mukaan, ja lapset rakastavat näitä marjajuomia. Esikoinen on myös kiinnostunut itse tekemään ja valmistamaan ruokaa, sekä ruokailuhetkiä, joten nämä on helppo ottaa itse jääkaapista, avata ja juoda.


MuumiBerriet saatu blogin kautta.
Yhteistyössä Roberts Berrie ja Mammalandia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)