maanantai 31. lokakuuta 2016

Raakasuklaamoussekakku

Nyt on ensimmäinen raakakakku leivottu tässä taloudessa. Huomio numero yksi, osta tarkoitukseen soveltuva tehosekoitin, sauvasekoitin ei tehnyt yhteistyötä taateleiden survomisen kanssa. Taatelit jäivät siis isoiksi paloiksi sauvasekoittimen käsittelyn jälkeen, joten seuraavaa raakaleivonnaista leivotaan vasta oikeilla välineillä. Muutoin kakun maku kyllä vastasi odotuksia. 

Raakasuklaamoussekakku
Pohja
  • 4 dl manteleita
  • 2 dl taateleita
  • 1 ½ ruokalusikallista raakakaakaojauhetta
  • 2 ruokalusikallista kaakaonibsejä
  • tuoreesta vaniljantangosta siemeniä
  • ripaus ruususuolaa

Ohjeet:

Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi massaksi, ja levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle. Laita pohja tekeytymään jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte
  • 250 ml vatkautuvaa kookoskermaa
  • 2 dl taateleita
  • 1 dl mantelimaitoa
  • 2 ruokalusikallista raakakaakaojauhetta
  • vaniljatangosta muutama siemen
  • ripaus ruususuolaa
Ohjeet:

Blendaa taatelit, mantelimaito, kaakaojauhe, vanilja ja suola tasaiseksi seokseksi. Kaada kookoskerma kulhoon ja lisää suklaa-taateliseos kookoskerman sekaan. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi, Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään. Vähintään pari tuntia, ja mielellään yön yli saa tekeytyä.

Raakasuklaamoussekakku

Ei tätä kakkua kauneudella ole pilattu, mutta maku oli tässä pääasia. Seuraavan kerran sitten oikeilla välineillä.


3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ole hyvä, tämä vie kielen mennessään!! :)

      Poista
  2. Oi nam :P Raakakakut on kyllä herkkua! Täytyy kokeilla tätäkin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)