torstai 13. lokakuuta 2016

Sokeriton marenki

Pakko myöntää, että dieetillä ollessani olen paljon luovempi ruokaan liittyvissä asioissa. Olen vuosia miettinyt, että miten ihmiset keksivätkään toinen toistaan herkullisempia reseptejä, onkohan kaikki dieetillä? :D

Ajatus lähti puhtaasti siitä, että muna tulee jo korvista ulos. Kananmunanvalkuaisia aamupalalla, valkuaisia smoothieseen välipalalla, ja taas iltapalalla valkuaisia. Oli siis aivan pakko keksiä jotain aivan muuta, vaihtelun vuoksi.

Sokeriton marenki syntyy yhdellä ainoalla ainesosalla: kananmunanvalkuaisella.

Sokeriton Marenki

Kokeilin jo eilen tehdä marenkia marjojen kanssa, mutta liian kova paistoaste ( 185 ) ja liian lyhyt paistoaika ( 20 min) ei toiminut yhtään, lopputuloksena oli uunimunakasta marjojen kanssa, kaikkea muuta kuin namia :D

Tänään kokeilin tehdä ensin heran kanssa, mutta lisäsin herat ennen, kuin valkuainen oli täysin vaahdottunut, joten taikina meni pilalle. Seuraavan kerran kun kokeilen suklaamarenkia, lisään herat vasta valmiiseen vaahtoon.

Valkuaiset siis vain vaahdotettiin, ja laitettiin uuniin, asteita oli 125, ja paistoaika oli n. 45 minuuttia.
Kolmesta valkuaisesta tuli seitsemän pientä marenkia.

Sokeriton Marenki

Näihinhän voisi myös kokeilla esimerkiksi lakritsiuutetta antamaan lisämakua. Ja nämä sopivat myös Halloweeniksi! Lapseni nimittivät nämä kummituksiksi, joten siitä se idea lähti. Halloweenina näitä, ja vaikka raakasuklaalla silmät eteen. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)