tiistai 15. marraskuuta 2016

Appelsiini-suklaa raakakakku

Nyt se on tehty - elämäni ensimmäinen raakakakku, ja ihan itse tein. Olisin voinut aloittaa helpommallakin reseptillä, kuin kaksikerroksisella ja kuorrutteella olevalla kakulla, mutta halusin kokeilla mihin musta on. Lisäksi mieheni löi pökköä pesään, kun ilmoitin leipovani raakakakun isänpäiväksi, hän sanoi tulevansa auttamaan minua illalla sen tekemisessä, koska ei usko mun pystyvän siihen ilman mitään raakakakku kokemusta. Siitähän minä sain enemmän vain motivaatiota, ja halusin näyttää, että kyllä minä pystyn tähän.
Yksi asia jäi harmittamaan - leivoin tämän liian isoon vuokaan, jolloin en saanut tähän isoja kerroksia, vaan kakusta tuli lättänä piiras. Leivoin tämän 24 senttiseen irtopohjavuokaan, ja mikäli sinä haluat tästä paksumman, suosittelen ainakin 16 senttistä vuokaa. Ensi viikolla on pojan syntymäpäivä, jolloin leivon uuden raakakakun, sitä ennen käyn ostamassa pienemmän vuoan.

Appelsiini-suklaa raakakakku

Visuaalisesti siis ruma, mutta onneksi hyvää makua riitti senkin edestä.

Pohja:


  • 1,5 dl liuoitettuja cashew pähkinöitä
  • 1 dl taateleita
  • 2 tl hunajaa

Ohjeet:

  • Liuoita pähkinöitä joko yön yli, tai noin neljän tunnin ajan. Sen jälkeen kaikki vain blenderissä tasaiseksi massaksi. Painele massa vuoan pohjalle, ja pistä jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun valmistat ensimmäisen täytekerroksen.

Appelsiinitäyte:

  • 2 dl cashew pähkinöitä
  • 0,5 dl sulatettua kookosöljyä (Foodin*)
  • pieni kokonainen appelsiini
  • 2 rkl hunajaa
  • pieni raastettu inkivääri (n. 2 cm kokoinen)
  • yhden appelsiinin raastettu kuori

Ohjeet:

  • Laita kaikki ainesosat blenderiin, ja aja ne tasaiseksi massaksi. Tämän jälkeen levitä massa pohjan päälle, ja laita takaisin jääkaappiin tekeytymään toisen massan teon ajaksi.

Suklaatäyte:

Ohjeet:

  • Aja nämäkin ainekset blenderissä tasaiseksi massaksi, ja levitä appelsiinitäytteen päälle. Laita vuoka pakkaseen yöksi, tai vähintään muutamaksi tunniksi.
Kakun päällä on myös suklaakuorrute, minkä voi halutessaan jättää pois. Kuorrute on tehty näistä (raakakaakaojauhe, suola, kookosöljy ja hunaja). Omasta mielestäni kuorrute epäonnistui koostumukseltaan, joten siitä on tarkempaa reseptiä laita.

Appelsiini-suklaa raakakakku

Kakku oli todella makea. Joten jos vielä tulevaisuudessa teen tätä kakkua, vähennän makeutusta, esimerkiksi suklaakuorrutteeseen riittää kahden ruokalusikallisen sijasta yksi ruokalusikallinen hunajaa. 
Maistele tekovaiheessa, tuleeko appelsiinikerrokseen tarpeeksi appelsiinin makua, jos ei, lisää appelsiinia.
Pohjassa voit käyttää muitakin pähkinöitä, kuin cashew pähkinöitä.

Appelsiini-suklaa raakakakku

Tämä oli todella helppo ja nopea tehdä. Ainoa miinus tulee tuosta liian suuresta vuoasta.
Kokeilin myös ensimmäistä kertaa uutta blenderiämme, Wilfan Raw Fuelia.* Kyllä ajaa asiansa, suosittelen lämpimästi! Enää ei sauvasekoitin joutunut ylikuumentumisen vuoksi jäähylle, eikä tarvinnut rikkoa pikku smoothieblenderimme teriä. Raw Fuel ajoi pohjamassankin todella sileäksi.

Kurkista myös resepti Raakasuklaamoussekakkuun.

*tuotteet saatu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)