lauantai 5. marraskuuta 2016

Bataattiranskalaiset ja dippi

Tämä dieettiläinen pääsi eilen herkuttelemaan bataattiranskalaisilla ja ranch -dipillä. Suurin osa bataattiranskalaisten dipeistä tehdään aurajuustoon, ja koska tämä ei uppoa meidän perheelle, tehtiin helppo ranch. Vaikka dipin maustelista on pitkä, niin älä säikähdä, kaikki todennäköisesti löytyvät kaapistasi.

Bataattiranskalaiset & Ranch -dippi

Bataattiranskalaiset


  • Bataattia
  • Juustokuminaa, suolaa, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta, mustapippuria, paprikamaustetta
  • Oliiviöljyä

Ohjeet:

Pese bataateista ylimääräiset mullat pois, ja kuivaa ne hyvin. Aloita leikkaaminen halkaisemalla bataatti pituussuunnassa kahtia, sen jälkeen leikkaa palat rankalaismuotoon. Jos haluat ranskalaisista rapeita, pese ja kuivaa ne vielä tässä vaiheessa. Mausta ranskalaiset ja lopuksi laita hieman öljyä päälle. Voit myös lisätä päälle korppujauhoja rapeuden luojaksi.

Bataattiranskalaiset & Ranch -dippi


Ranch -dippi

  • 2 purkkia kermaviiliä
  • Paprikajauhetta
  • Kuivattua tilliä
  • Kuivattua persiljaa
  • Sipulijauhetta
  • Valkosipulijauhetta
  • Chilijauhetta
  • Kuivattua oreganoa
  • Juustokuminaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Sitruunan mehua
  • Pieneksi silputtua tuoretta ruohosipulia

Ohjeet:

Laita kermaviilit syvään kulhoon, ja mausta oman mielen mukaan. Nauti!

3 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä :) Miten paistoit ranskalaiset, pannulla vai uunissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunissa, 225 astetta, 20-30 min. Anteeksi, jäi varmaan olellisin tieto pois! :D

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)