maanantai 14. marraskuuta 2016

Lapset keittiössä

Mä olen joskus niin kamalan saamaton joidenkin asioiden suhteen. Mulla on ollut luonnoksissa koneella aihe "Taaperoleivonta" marraskuusta 2014 lähtien. Eli noin kaksi vuotta on kuvat olleet odottamassa kirjoittajaansa, eihän siitä olekaan kuin melkein kaksi vuotta. Eikä silloista taaperoa enää voi taaperoksi kutsua, iso tyttö jo.

Mammalandian marraskuun kysymys kuuluu, leipominen lasten kanssa vai ilman?

Mun vastakysymys kuuluu, kuka pääsee edes leipomaan ilman lapsia? :D


On ihan sama, menenkö keittiöön leipomaan, valmistamaan lounasta, vai katsomaan kaappien sisältöä ostoslistaa varten, mun perässä kulkee aina kaksi haamua. Heti jos kaivan kaapista kulhon ja elintarvikkeet, ruokapöydän äärellä on jo kaksi innokasta apuria odottamassa. Tällä hetkellä hauskin juttu on tuo Wilfan spiraalileikkuri, johon vain työnnetään porkkanat ja kurkut sisään, ja nopean äännähdyksen tuloksena on spiraalin muotoisia vihanneksia.
Ennen, kun meillä käytettiin vielä sähkövatkainta, oli kiista, kenen sormet saavat olla lähimpänä nopeuden säädintä. Nykyään blenderin säätönupista käydään kiistaa.


Sotkuahan siitä syntyy, luonnollisestikin. Ruokaa on lattioilla ja pöydillä ja joskus seinilläkin. Mutta mun mielestä se kuuluu asiaan, eikä näin kahden sormiruokailleen lapsen äitinä sotkut kauhistuta. Ihaninta on nähdä, kun lapset saavat olla luovia. Kaikkein parasta on joulu, ja piparkakkujen ja joulutorttujen leipominen. Niistä kun voi tehdä millaisia mieli tekee, ja usein meillä onkin uunipelti täynnä jalkapallon muotoisia piparkakkuja. Lapset saavat itse päättää miten tekevät, ja millaisia heidän ruoistansa tulee. Mua harvoin otettiin lapsena mukaan ruoanlaittoon, ja sekös harmitti, joten sitä suuremmalla syyllä haluan omat lapset ottaa keittiössä mukaan touhuamaan. Ja miten tai mistä he oppivat, jos ei heitä mukaan ota?


Meillä siis aivan ehdottomasti on lapset mukana keittiössä. Mä kerron, jos ikinä sellainen päivä koittaa, että yksin saisin jotain ruokaa tehdä (not gonna happen). Mutta mua ei haittaa, lasten ilo on jaettu ilo. Ja katsokaa nyt, kuinka hellyyttäviä heidän smoothie bowlinsa olivat isänpäivänä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)