keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Pizzaperjantai (Hiilariton & Gluteeniton Pizza)

Nuoruudestani asti perjantaihin on kuulunut pizzaperjantait kotona. Muistan edelleen, kuinka kymmenen vuotta sitten kotikeittiössä soi musiikki, meillä naisilla oli keittiöön välillä jopa pääsy kielletty, jotta kokki saisi rauhassa toteuttaa visioitaan.
Joten mä pyydän jo anteeksi etukäteen, toivottavasti kotiporukka ei eksy lukemaan tätä postausta, sillä varmaan häpäisen tällä pizzalla ne aidot, pehmeät, rapeat, jauhoihin leivotut pizzat.

Sitten alkoi minulla tökkimään valkoiset vehnäjauhot, silloin ei vielä gluteenittomat pizzapohjat olleet "muotia", joten pizzan syöminen jäi todella vähäiselle. Joskus silloin tällöin on jaksanut kotona tehdä, mutta todella harvoin.
Ja dieetillä täällä edelleen ollaan, mutta nyt on dieettiläisillekin tarjolla pizzaa!! Oh yes, ei tämä dieetillä olo olekaan pahempi vaihtoehto!! :D

Hiilariton & Gluteeniton Pizza

Pohja:


  • 8 kananmunanvalkuaista (tästä tulee 60 senttiseen uuniin koko pellillinen)
  • Mausteita (suolaa, oreganoa ja mustapippuria)

Ohjeet:

  • Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja sekoita ripaus suolaa joukkoon. Levitä taikina kookosöljyllä (muutkin öljyt käyvät!) vuoratulle leivinpaperille unipellille. Ripottele päälle mausteet, ja lykkää uuniin 225 asteeseen noin 10-15 minuutiksi, kunnes pinta saa väriä.

Täytteet:

  • Tomaattikastike, itse valmistan pizzan tomaattikastikkeen aina tomaattipyreestä, vedestä ja mausteista (suola, mustapippuri, grillimauste, valkosipulijauhe ja paprikajauhe)
  • Mitä mielesi tekee? Meidän pizzasta löytyi tomaattia, herkkusieniä, chorizoa, tonnikalaa ja tuoretta basilikaa.

Ohjeet:

  • Laita tomaattikastike, sekä täytteet pizzan päälle, ja paista vielä 15 minuutin ajan. NAM!!
Hiilariton & Gluteeniton Pizza

Hiilariton & Gluteeniton pizza
Resepti löydetty Lillalove -blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)