tiistai 13. joulukuuta 2016

Itse tehty yrttiöljy

Meidän perheessä kuluu ruoan maustamiseen purkkikaupalla mausteita vuoden aikana. Sitäkin enemmän suosimme tuoreita yrttejä. Tuoreet yrtit maustavat ruoan parhaiten, pääset itse säätelemään maun ja yrteillä on ihana leikkiä. Yrteistä saa aikaan vaikka ja mitä! Teetä, mehua, tahnoja, voita, smoothieita, ja vain mielikuvitus on keittiössä rajana.

Meillä syödään päivittäin isoja salaattiannoksia, joiden sekaan on hyvä piilottaa hyvä rasvanlähde - oliiviöljy. Tällä kertaa valmistin yrttiöljyn, joka sopii lorautettavaksi niin salaatteihin, paistettuja kananmunia maustamaan, tai ruoan päälle laitettavaksi.


Tällä kertaa pääsin maustamaan öljyn ihanilla tuoreilla yrteillä.

Tarvitset:

  • Oliiviöljyä
  • Laadukasta suolaa ripauksen
  • Tuoreita yrttejä, tällä kertaa itse käytin basilikaa ja minttua
Silppusin tuoreet yrtit pieneksi silpuksi, ja sekoitin ne n. yhteen desiin öljyä. Ripaus laadukasta suolaa joukkoon, ja kansi kiinni. Itse tehdyt yrttiöljyt säilyvät parhaiten jääkaapissa.


Tiesittekö, että minttu auttaa ruoansulatusongelmissa? Minttu on tunnettu vuosikausia jo ns.lääkekasvina, sillä siitä on saatu apu moneen vaivaan. Koliikkiin, ilmavaivoihin, vatsakipuihin, kuukautiskramppeihin sekä jännitykseen.

Basilikan lehdet taas sisältävät eteerisiä öljyjä, jonka vuoksi basilika lisätään ruokaan vasta viime hetkellä, jotteivat öljyt ehdi haihtumaan. Basilikan maku ei ole voimakas, joten tässä basilika-minttu yhdistelmässä minttu pääsi kivasti elementtiinsä.


Basilika on peräisin Herttuan tilalta, joka sijaitsee Karjalohjalla. Kaikki heidän yrttinsä on viljelty käsityönä. He pakkaavat ja kuljettavat itse tuotteensa. Kun hevipäällikkö tekee tilauksen, Herttuan tilalta toimitetaan seuraavaksi päiväksi kauppaan tuotteet. Tuoretta ja maukasta. 💓

Minttu on Lindroosin puutarhalta, josta saa myös puhdasta ja tuoretta lähiruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)