perjantai 2. joulukuuta 2016

Jouluiset raakapallot

Joulukuun toisena päivänä leivottiin meillä jouluisia raakapalloja.

Inspiraatio näihin lähti eilen facebookista. Kuulun siellä erääseen ihanaan jouluryhmään, joissa joulumieltä jaetaan isolla sydämellä muillekin. Eilen ryhmässä heräsi keskustelua terveellisistä jouluherkuista, onko niitä, ja mitä niitä on?

Minun makunystyröilleni joulumieltä tuovat piparkakut, kaneli, kardemumma, pähkinät ja taatelit. Edellisinä jouluina olen syönyt kilokaupalla maitosuklaata, piparkakkuja, joulutorttuja, karkkeja, kakkuja, pullia, ja mitä ikinä joulupöytään on kantautunutkaan. Nyt on ensimmäinen Joulu, kun meille ei tule maitosuklaata, eikä älytöntä sokerivuorta.

Tämän piti olla koe-erä, mutta mielestäni tämä koe-erä onnistui niin hyvin, että tätä reseptiä ei tarvitse lähteä muokkaamaan mihinkään suuntaan, ja kehtaan nämä julkaistakin. Reseptistä löytyy nimittäin vain ja ainoastaan joulun makua tuovia raaka-aineita.

Jouluiset raakapallot

Taikina:


 • 1 dl cashew pähkinöitä
 • 1 dl taateleita
 • 3/4 tl kardemummaa
 • ½ tl piparkakkumaustetta
 • ripaus laadukasta suolaa (Masajo ruususuola*)
 • 3 rkl kaurahiutaleita


Ohjeet:

 • Laitoin kaikki raaka-aineet meidän Wilfaan, ja ajoin seoksen tasaiseksi massaksi. Sen jälkeen pyörittelin näistä käsillä palloja, ja siirsin jääkaappiin. Pieni puolituntinenkin riittää näille jääkaapissa oloajaksi, siinä ajassa ne ehtivät jo hieman jähmettymään. Säilytä näitä jääkaapissa.
Jouluiset raakapallot

Taikinaa voi jokainen myös muokata omien makumieltymysten mukaan. Taateleiden tilalla, tai osan taateleista korvaamaan voi käyttää rusinoita, rusinat ja pähkinät kuuluvat myös jouluun. Tai kuivattuja hedelmiä, vaikka aprikooseja. Pähkinöiden ei tarvitse välttämättä olla cashew pähkinöitä, muutkin käyvät. Kaurahiutaleet voi halutessaan jättää pois, ja valmiit pallot voi koristella vaikka kookoshiutaleilla. Valmiisen taikinaan voi myös upottaa rusinoita, manteleita, mulperinmarjoja, goji marjoja, mitä ikinä tekeekään mieli! Tässä ensimmäinen terveellisempi herkku jouluksi, näitä on tulossa lisää.

Ihanaa Joulun odotusta 💓

Jouluiset raakapallot


*saatu blogin kautta

2 kommenttia:

 1. Näitä pitää testata! Mietinki just eilen että mitähän herkkuja sitä keksis tälle kuulle, että sais jotain terveellisempiä vaihtoehtoja kaikille konvehdeille ja sen sellaisille :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)