sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulun odotusta

Enää alle viikko Jouluun!! Täällä ollaan ihan täpinöissä, en tiedä kuka eniten; minä vai lapset?
Meidän jouluviikko on todella kiireinen. Ennen aattoa viidelle arkipäivälle mahdutetaan pankkireissua, kerhoon tutustumista, pikkujouluja, DIY joululahjoja, leipomista, treenejä ja sukulaisia. Ja näiden lisäksi on tietenkin ne arkiset asiat, esikoisen kerho, joulun ruokaostokset ja siivoukset. Tänään oli taas se ilta, kun sai istua sohvalle alas, ja tällä kertaa täytyi jopa tehdä minuutti aikataulu ensi viikolle, jotta ehtii tekemään kaiken, mitä pitääkin.

Me käytiin tänään keskustassa joulumarkkinoilla, ja ihastelemassa jouluvaloja. Mammalandian bloggaajat kirjoittavat joulukuussa aiheesta "Näistä jouluperinteistä en luovu", ja meillä niitä jouluperinteitä on loppupeleissä todella vähän, mutta joulutori ja jouluvalot on jokavuotuinen ihastelun kohde.


Ihana tuo Tuomaan markkinoiden karuselli. Ihan kuin 60-luvulle sijoittuvista elokuvista, oikein huokuu ikää ja kauneutta. Ja lapset rakastavat. Lisäksi tuo karuselli vetää sisäänsä todella paljon ihmisiä, joten vaikka jono on pitkä, niin se lyhenee aika nopeaan tahtiin.Mä olen parin päivän ajan miettinyt, että mitä perinteitä meillä on Jouluisin. Me ei olla suomalainen perhe, meillä ei haeta aatonaattona joulukuusta metsästä ja koristella sitä koko perheen voimin, lahjoja ei avata aattoiltana, joulupöytään ei kuulu suomalaisia laatikoita tai joulukinkkua.

Perinteeksi on muodostunut tuon tekokuusen pystyttäminen 1.joulukuuta. Mä olen henkeen ja vereen jouluihminen, ja olen muunkin perheen saanut mukaan tähän joulufiilistelyyn, joten joka vuosi odotetaan milloin marraskuu loppuu, ja on lupa hakea joulukuusi ja muutkin koristeet.

Jouluaattona meillä on joulusauna, yksi suomalainen perinne kuitenkin! Sekin tosin tuli vasta viime vuonna, kun asuimme ensimmäistä Joulua tässä kodissa, jossa on oma sauna.

Syöminen, mutta se taitaa olla minun jokapäiväinen perinne 😆

Joululahjat kuuluvat meidän Jouluun. Ja ehkä yksi asia, mikä on minulle ja lapsille tärkeää - Joulu vietetään meillä. Vieraita käy, ja mekin kylästellään, mutta aatto on tärkeää olla kotona 💓


Minä toivotan tässä vaiheessa jokaiselle lukijalle ihanaa Joulun odotusta, ja rauhallista Joulua. Syökää, levätkää, nauttikaa, rakastakaa 💓

Palaan jouluviikolla blogiin vielä erään yhteistyöpostauksen tiimoilta, mutta muuten ei aikani anna periksi tänne kirjoittaa enempää. Palaan sitten Joulun jälkeen taas omilla höpinöilläni.
Mammalandia Facebook
Mammalandia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)