maanantai 26. joulukuuta 2016

Meidän joulu

En voi uskoa, että joulu on ohi. Vuoden odotetuimmat kolme päivää, ja muutaman tunnin kuluttua joulu on juhlittu. Vielä kun meidän joulu on tunnetiloineen tuoreessa muistissa, puran ne ihanat muistot tänne.


Kahdenkymmenenneljän aamun ajan lapset löysivät joulusukistaan yllätyksiä. Sieltä löytyi piparkakkutaikinaa, piparkakkumuotteja, viestejä tontuilta, jouluherkkuja ja muita pieniä yllätyksiä. Tämä oli lapsille joka aamuinen rituaali koko joulukuun ajan aattoon asti. Tämä täytyy muistaa toteuttaa myös ensi vuonna, sillä vaihtuvat yllätykset olivat paljon antoisammat, kuin pelkkä suklaajoulukalenteri.


Aattoaamuna kuusen alusta oli täyttynyt lahjoista. Lapset jaksoivat hyvin odottaa iltapäivään asti lahjojen avaamista, sillä aamulla odotti jo pienet paketit avaamistaan. Jouluaatto koostui meillä aamupalasta sohvalla jouluohjelmia katsoen. Kun riisipuuro meni uuniin, käytiin joulusaunassa, jonka jälkeen alkoi ruokien valmistelut. Minä olin saanut vastuuvapautuksen keittiöstä, joten sain koko päivän vain nauttia lasten kanssa olosta. Meidän joulupöytä notkui toinen toistaan herkullisempia ruokia, ja minäkin olin saanut valmentajalta luvan tankata jouluaattona.


Joulupäivänä olimme vain perheen kesken kotona, ja lapset ovat innoissaan leikkineet uusilla leluilla. Muistan omasta lapsuudesta, että tuo joulupäivä ja tapaninpäivä oli niitä ihania yökkäripäiviä, milloin vain leikittiin joululahjoilla ja syötiin hyvää ruokaa.

Tänään tapaninpäivänä kävimme äitini luona muutaman tunnin ajan viettämässä viimeistä joulupäivää. Hyvää ruokaa, ihanaa seuraa, ja perheen yhdessäoloa.


Tämä joulu oli tunnelmaltaan ja kokonaisuudeltaan ihanin vuosiin. Kaikki olivat iloisia, kenelläkään ei joulustressiä, kaikki vain rentoutuivat ja nauttivat toistensa seurasta. 
Meidän joulu alkoi jo aatonaattona, sillä isäni kävi meillä kylässä. Lapset näkivät ensimmäistä kertaa vaarinsa, ja minäkin näin isää monien monien vuosien jälkeen. Sen jälkeen on ollut sellainen kokonainen olo. Saimme viettää joulua kaikkien kanssa; minun isäni, lasten isovanhempien ja minun äitini ja mummoni kanssa. Mitä muuta voisin joululta toivoa? En muuta. Nyt onkin haikea olo, 363 päivää seuraavaan jouluun. Kyllä tämä aika on vain sitä parasta aikaa, ihanaa on pysähtyä paikoilleen, ja nähdä, että kaikki mitä tarvitsen on tässä ja nyt. Ei kiirettä mihinkään, pelkkää onnellisuutta ja rauhaa. 💗2 kommenttia:

 1. Tosi ihana tunnelma välittyy tästä postauksesta! Vaikuttaa siltä että teillä oli oikeaa joulun tunnelmaa :) Meillä se oli ehkä tänä vuonna hiukan kateissa (johtui varmaan lyhyistä vapaista ja huonosti nukutuista öistä), mutta on se joulu silti vaan vuoden tärkein juhla :) Pitkästä aikaa tuli luettua blogeja, juuri sopivasti ku kaikilla on täällä joulupostauksia. Ihanaa joulun jälkeistä aikaa teille! T: joulufriikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä meillä oli! 😊 ulkona oli harmaata ja satoi vettä, mutta meillä oli ikkunat kiinni, elettiin jouluvalojen tunnelmassa kuunnellen joululauluja ♡
   Ihanaa uutta vuotta sinulle!! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)