lauantai 3. joulukuuta 2016

Sokeria lapsille?

Mun mielestä on välillä niin hauskaa, kuinka blogin kautta leimataan ihmisiä, tai luodaan itselle tiettyjä mielikuvia. Koska minun blogissani esillä on paljon treenaaminen, sekä terveelliset ruoat, on yhdelle jos toiselle ihmiselle syntynyt mielikuvia lasteni suhteesta sokeriin. Älkää huoliko, en ole sekoittanut lasteni päätä tällaisella asialla.

Meillä on ensi viikonloppuna molempien lasten syntymäpäiväjuhlat, ja vaikka kuinka pienessä mielessäni olisin innoissani, jos saisin loihtia synttärijuhliin raakakakkuja, raakapalleroita ja pöytä notkuisi taateleista ja kuivatuista hedelmistä, saivat tällä kertaa lapset päättää tarjoilusta. Se on heidän päivänsä, joten en lähde heiltä riistämään unelmien Frozen -kakkua, tai muitakaan herkkuja.

Raikastamo pillimehu
Minun sokerittomuutenihan on ihan oma päätökseni, ja haluni kokeilla elämää ilman sokeria. Enkä mä lähde tässä vaiheessa häpeilemään sitä, että lapset söivät tänään hattaraa, ja saivat suklaajoulukalenterit.
Tottakai mä voisin kieltää heiltä sokerin kokonaan, mutta olen todennut, että mahdotonta on lähteä edes yrittämään. On kavereiden synttärijuhlia, on kerhossa eri tapahtumia, on joulukausi ja jouluherkut, ja kylmää todeta, mutta kyllähän sitä sokeria on melkein joka paikassa tarjolla. Ja mä vakaasti uskon, että niin kauan, kuin lapseni ovat alle kymmenen vuotiaita, ja minä kontrolloin heidän syömisiään, jolloin ne herkut jäävät vain muutamiin hassuihin kertoihin, niin en edes murehdi asiaa.
Meillä ei kotiin osteta valkoista sokeria, meillä ei syödä mitään, missä olisi lisättyjä sokereita, mä en osta heille tai itselleni karkkia, jolloin kotona herkutellaan terveellisemmin, ja se sopii lapsille, en ole ikinä kuullutkaan valituksen sanaa, kun viikonloppuna on tarjolla raakapalleroita tai chia-suklaavanukasta.

Raikastamo pillimehut
Raikastamo tarjosi meidän lasten synttärijuhliin heidän sokerittomat ja lisäaineettomat pillimehut. Jos mä sen verran saan natseilla, niin en kyllä ikinä olisi ostanut sokeripillimehuja meidän juhliin, enkä karkkia tai muutakaan kunnon sokerihöttöä.

Raikastamon pillimehuissa on neljä eri makua, Appelsiini-porkkana, Mustikka-omena, Omena-Päärynä ja Karpalo-Viinirypäle.
Näihin ei ole lisätty sokeria lainkaan, purkeista löytyy ainoastaan hedelmien oma sokeri. Pillimehut ovat täysin luomuja, joka sopii enemmän kuin hyvin meidän kaappiin. Eivätkä lapset erota, onko mehuissa lisättyä sokeria vai ei, sen verran hyvin ovat mehut maistuneet koemaistajaisissa.

Raikastamo Pillimehut
Oletteko ikinä muuten lukeneet Raikastamon tarinaa? Monille on Raikastamon mehut ja limonadit tutut, mutta onko tarina? Käykää ihmeessä lukemassa, päästään jälleen tukemaan kotimaista tuotantoa.

Meillä kotona on kyllä aiheuttanut hieman ihmetystä välillä, kun lapset ovat syöneet vaikka isänsä tuomat pullat, tai juhlissa mehut ja kakut, että miksei äiti syö. Olen kuitenkin päättänyt, että kaksi asiaa on, mitä en tee tämän asian suhteen, en valehtele enkä aivopese lapsiani sokeria vastaan. Olen rehellisesti sanonut, että äiti ei halua syödä herkkuja. Kyllä lapset välillä herkkujen parissa kysyvät, onko tämä terveellistä, vai onko tässä sokeria? En ole leimannut sokeria epäterveelliseksi heille, mutta olen opettanut, että puhtaista raaka-aineista syntyy terveellistä ja ravintorikasta ruokaa.


www.raikastamo.fi
Raikastamo Facebook
@raikastamo


Mehut saatu blogin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)