Ja koska raakaleivonnasta ei (onnekseni) voi ikinä epäonnistua, sain tämänkin epäonnistuneen välipalapatukkataikinan käännettyä iloksi, nimittäin taatelineliöiksi! Suomalaisessa perinteisessä joulupöydässä notkuu jälkiruokalistalla taatelikakku. Nyt on sokeriton ja vehnäjauhoton vastine tälle.
![]() |
Taatelineliö |
- Cashewpähkinöitä 100 g = 2 dl
- Manteleita 240g = 3,9 dl
- Tuoreita taateleita 300g = 4 dl
- Kookoshiutaleita 25 g = 3/4 dl
- Kookosöljyä 2 rkl
- Mausteita (kanelia, kardemummaa, piparkakkumaustetta)
Ohjeet:
- Aja kaikki ainekset tasaiseksi massaksi blenderissä. Levitä massa tasaiseksi esimerkiksi uunivuokaan ja laita jääkaappiin tekeytymään. Voit leikata nämä haluamallasi tavalla, ja tarjoilla vaikka glögin kanssa. Palat säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa monta päivää, ja pakkasessa vielä kauemman aikaa.
Itse tein taikinan tuplana, jolloin satsista riittää useammalle vieraalle. Jos haluat tehdä välipalapatukoita, niin resepti on täysin sama, tuoreet taatelit vaihdat vain kuiviin, ja jääkaapissa muutaman tunnin olon jälkeen leikkaa patukan muotoisia paloja.
![]() |
Taatelineliöt |
![]() |
Taatelineliöt |
Katsothan myös nämä reseptit:
Yhteistyössä K-Supermarket Westbest
Heippa,
VastaaPoistaVaikuttaa hyvältä blogilta, joten tilasin s-postilla.
Michaela
http://halfwaythere2.blogspot.fi/