torstai 29. joulukuuta 2016

Yrttidippi uudenvuoden aatolle

Pieni puutarha Robbes viljelee yli kolmekymmentä yrtti-, salaatti ja itulajiketta. Pieni puutarha työllistää noin kaksikymmentä ihmistä, ja tila sijaitsee Lindkoskella.


Mitä teidän uudenvuoden aaton pöytään kuuluu? Mä voisin ottaa vol2 tuosta meidän joulupöydästä, ainakin nuo avokadotahnalla olevat graavilohileivät täytyy testata vielä toisen kerran, sen verran hyvä yhdistelmä oli.
Nyt on se aika vuodesta, kun yhä useampi ihminen alkaa ajattelemaan painonpudotusta, kuntoilua sekä terveellisempää ruokavaliota. Yksi ehdoton suosikkini terveellisistä pikkupurtavista on vihannekset ja yrttidippi. Teen tätä jokaisissa illanistujaisissa ja juhlissa, sekä joskus useamman kerran jopa viikonkin aikana.


Teen yrttidipin aina kermaviiliin tuoreista yrteistä. Mä olen niin paljon hehkuttanut  blogin(kin) puolella tuoreiden yrttien makumaailmaa, joten toivottavasti jokainen on vähentänyt maustepurkkien käyttöä, ja tuetaan kotimaista ostamalla tuoreita yrttejä.Yrteillä on kiva leikitellä. Yhdistele eri makuja ja testaile, mikä on omaan makuun paras yhdistelmä.

Persilja, basilika ja rakuuna on aika toimiva yhdistelmä kermaviiliin tehtävässä dipissä. Persilja pääsee vallitsevaksi mauksi, ja jos makunystyräsi ovat kokeilunhaluisia, lisää myös mintun lehtiä ja kokeile normaali basilikan sijasta thaibasilikaa tai limebasilikaa!

Dippailtavina kasviksina toimivat helposti leikattavat kurkku ja porkkana, sekä kukkakaali, ja miksei parsakaali, paprika, tomaatti..

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Menee kokeiluun. Laitatko dippiin muuta kuin yrttejä, esim suolaa tms?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)