torstai 26. tammikuuta 2017

Kahden raaka-aineen terveellinen jäätelö

Ei olla edes tammikuun loppuun päästy, niin lapsilla on jo tämän vuoden ensimmäinen flunssa. Meidän kodin koneellinen ilmastointi on täyttä kultaa kesäisin, mutta talvisin mä kiroan sen maasta taivaaseen. Ilmastointi nimittäin kuivaa kaikkien limakalvot niin pahasti, että kaikilla on jatkuvasti nuha ja kurkku kipeänä. Ja kun limakalvot on kuivat, pääsee jokainen pöpö oikotietä sisään aiheuttamaan pahennustaan.

Eilen alkoi lapset jo valittamaan pientä kurkkukipua, ja tilasivat oloaan helpottamaan lämmintä riisipuuroa ja jäätelöä. Käytiin juuri toissapäivänä esikoisen hammastarkistuksessa, ja vaikka kaikki hampaat näyttivät hyvälle, saarnasi hamppilääkäri tapansa mukaan karkkien ja ylipäätänsä herkkujen pahuudesta.
Siispä eilen syntyi kahden raaka-aineen terveellinen jäätelö, jota lapset rakastivat, ja joka mahtui myös minun ruokavaliooni. Saanko esitellä;

Banaani-mansikkajäätelö

Banaani-mansikkajäätelö
Tarvitset vain banaania ja mansikoita. Yhdelle ihmiselle riittää yksi banaani ja 100 grammaa mansikoita. Kahdelle kaksi banaania ja 200 grammaa mansikoita, ja tässä hahmotatte suhteen.

Ensimmäisenä viipaloi banaanit kymmeneksi minuutiksi pakkaseen. Tämän jälkeen jäätyneet banaanit ja pakkasesta mansikat blenderiin, kaikki sekaisin, ja jäätelö on valmista 👌

Banaani-mansikkajäätelö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)