lauantai 21. tammikuuta 2017

Mikä ihmeen paksoi?

Onko joku muu, minun lisäkseni miettinyt usein, että miten saa kotona tehtyä yhtä maistuvaa kiinalaista ruokaa, kuin kiinalaisissa ravintoloissa? Yrittänyt useasti, siinä onnistumatta. Tai onhan se ruoka onnistunut, muttei ole saavuttanut samaa makuelämystä, kuin ravintolassa.

Nyt mä paljastan teille aasialaisen ruoan salaisuuden, tämän jälkeen tuskin menet enää yhtä usein syömään aasialaista ravintolaan, vaan kotipannut pääsevät tehokäyttöön.

Salaisuus on paksoi, eli suomalaisittan pinaattikiinankaali. Aasialaisissa menuissa nähdään usein nimillä pak choi, bok choy tai pak-soi.

Aasialaista kotona

Paksoi on monikäyttöinen vihannes. Lehtiä voi syödä sellaisenaan, ja Aasiassa paksoi yleensä paistetaan tai höyrytetään. Ravintoarvot ovat myös kohdallaan, sillä 100g paksoin makrot: h 2,18 p 1,5 ja r 0,2. Paksoissa on todella runsaasti A-vitamiinia, ja myös C- ja K-vitamiinit saat tästä.

Meillä loihdittiin paksoista wokkia.


Aasialainen wokki

Aasialaista kotona
Tarvitset:

  • Paksoita
  • Herkkusieniä
  • Inkivääriä
  • Chiliä
  • Korianteria
  • Valkosipulia
  • Soijakastiketta
  • Katkarapuja (mikäli haluat vain vege -version, jätä ravut pois)
Ohjeet:

Silppua chili, viipaloi valkosipuli ja suikaloi inkivääri, ja kuullota näitä hetki pannulla.
Lisää haluamasi mausteet; mausteisemmasta pitävät lisäävät chilirouhetta, miedompaa haluavat lisäävät vain paprika-, sipuli- ja valkosipulimaustetta.
Lisää pannulle 0,5- 1 dl vettä, 1,5 desiä soijaa sekä 1-2 ruokalusikallista hunajaa.
Kiehauta kastiketta muutaman minuutin ajan, ja sopivan maun saavuttaessa kippaa kastike hetkeksi sivuun odottamaan.
Nyt on viipaloitujen herkkusienien vuoro päästä paistumaan, kunnes neste on haihtunut niistä. Herkkusienet on maustettu timjamilla, sekä sipuli- ja valkosipulimausteella. Laita sienet sivuun, ja siirry paksoin kimppuun.
Leikkaa paksoista kannat pois, ja leikkaa se keskeltä kahtia. Paksoita on paistettu pannulla seesamiöljyssä, kunnes se on pehmennyt. Tämän jälkeen paksoin joukkoon on lisätty kastike, joka valmistettiin ensimmäisenä, sekä sienet - ja näitä on vielä parisen minuuttia paistettu yhdessä.
Yhteistyössä K-Supermarket Westbest


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)