torstai 5. tammikuuta 2017

Oikeasti hyvä vihersmoothie!

Minulla meni pitkään, ennen kuin uskaltauduin maistamaan ensimmäistä vihersmoothieta. Mielestäni vihreät ja smoothie ei vain kuulunut samaan lauseeseen. Mielikuva parsakaalille maistuvasta smoothiesta, joka täytyy juoda pyykkipoika nenässä kiinni - ei kiitos! Kaikelle täytyy kuitenkin olla avoin, ja uusille trendeille tulee antaa mahdollisuus.
Tästä tulee resepti oikeasti todella hyvään vihersmoothieseen! Eikä siinä kaikki, olen laskenut smoothien makrot valmiiksi, JA pari hyödyllistä faktaa lähtee jakoon tämän reseptin myötä.

Vihersmoothie

Vihersmoothie kolmelle

  • Vehnänorasta 3 rkl = 3 g
  • Tuoreita mintun lehtiä yksi iso kourallinen
  • 2,5 Avokadoa = 150 g
  • 3 Kiiviä = 218 g
  • Yksi Pitahaya = 181 g
  • Vettä 0,5 L
Kaikki ainekset vain blenderissä sekaisin, ja smoothie on valmis. Voit käyttää hanavettä, tai meidän tavoin sodastreamissa käytettyä vettä.

Tämä smoothie on mitoitettu kolmelle, eli ylläolevasta annoksesta tulee kolme isoa lasillista. Koska smoothie ei ole maitopohjainen, se säilyy jääkaapissa muutaman päivän, eli sinkku - tästä valmistat itsellesi kolmen päivän tehosmoothiet! 

Yhden annoksen makrot: 152 kaloria, proteiini 2,3 g, hiilari 15,3 g ja rasva 8,6 g.
Tässä smoothiessa on reilusti C-vitamiinia ja rautaa, sekä hippunen A-vitamiinia.

Vihersmoothie

Mikäli et ole ennen käyttänyt vehnänorasta, juo vain yksi annos tätä smoothieta päivässä. Mikäli vehnänoras on sinulle muodossa jos toisessa tuttu, voit huoletta lisätä vehnänoraksen määrää. Ja heti alkuun kumotaan yleiset harhaluulot vehnänoraksesta, eli vehnänoras on gluteeniton.
Vehnänoras on myös loistava ravintolisä sinulle, joka teit uudenvuodenlupauksen puhtaamman ravinnon puolesta. Vehnänoras nimittäin puhdistaa tehokkaasti kroppaa. 

Naiset huomio! Tätä smoothieta kannattaa testata varsinkin silloin, kun on "se aika kuukaudesta". Puhtaasti kahdesta syystä, vehnänoras sisältää nimittäin rautaa todella paljon, ja tätä naiset tarvitsevat aimo annoksen kerran kuukaudessa. Toinen hyvä syy löytyy mintusta, sillä mintun lääkkeellisiin ominaisuuksiin kuuluu kuukautiskramppien helpotus.

Suositaan myös kausituotteita, eli ostetaan edullisinta ja laadultaan parhainta. Tammikuun satokauden tuotteisiin lukeutuu avokado sekä kiivi.

Vihersmoothie


Yhteistyössä:1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)