perjantai 13. tammikuuta 2017

Puoli kiloa päivässä

Yleissuositus on syödä puoli kiloa vihanneksia (sisältäen juurekset) päivässä. Itse syön yli suositusten, sillä takaraivooni on iskostunut muistisääntö; syö sateenkaaren värejä päivittäin. Kun tuon ruokalautaselleni pitkin päivää eri värejä: vihreää, punaista, keltaista, oranssia - syön monipuolisesti ja terveellisesti.
Nyt varsinkin tammikuun aikana ihmiset lupaavat itselleen elää ja syödä terveellisemmin. Olen vuoden kahden ensimmäisen viikon aikana kuullut todella paljon pohdintaa siitä, että miten saada puoli kiloa kasviksia syötyä päivän aikana. Siihen ei taida olla oikotietä, yleensä vastauksena on ne terveelliset elämäntavat, jotka on iskostunut sinne takaraivoon asti.
Mutta myönnetään nyt rehellisesti, että kyllähän saman ruoan syöminen päivästä toiseen puuduttaa, siihen kyllästyy. Onneksi meillä on mielikuvitus, ja viimeksi mielikuvitukseni teki juuresten syömisen helpommaksi. Tässä tulee nimittäin porkkanat juotavassa muodossa!


Porkkana-Appelsiinimehu • 300 g porkkanaa
 • 1 appelsiini ( 187 g)
 • Vettä
180 kaloria, proteiini 3g, hiilarit 34g ja rasva 1g.

Kaikki ainekset on ajettu blenderissä sekaisin ja mehuksi.

Tässä on puolet suositellusta vihannesmäärästä. Tämän lisäksi vielä lounas- päivällis- ja illallislautaselle muutama väri lisää, niin puoli kiloa on saatu tänään syötyä. :)


2 kommenttia:

 1. Tuo mehuhan on koko päivän annos, sillä 300g+187g=487g eli lähes puoli kiloa. Eipä kyllä ollut tullut mieleen, että tollasta mehua vois tehdä blenderissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en laske appelsiinia kasviksiin, vaan hedelmiin :)
   Ei tullut mullakaan mieleen aikaisemmin! Olen harmitellut pitkän aikaa, kun en omista mehulinkoa, mutta näköjään blenderikin ajaa asian! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)