keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Terveellinen ja rapea iltaherkku

Tiedättekö, kun joskus saa ruoasta sellaisen todellisen ahaa-elämyksen? Oikein hyppii ja pomppii riemusta, kun on löytänyt jotain uutta ja hyvää, ja terveellistä. Mä nimittäin hykertelin onnestani tehdessäni näitä kukkakaaliherkkuja. Kyllä, kukkakaaliherkkuja.
Pohjustetaanpa tätä juttua hieman, ennen kuin kukaan vihannesten vihaaja klikkaa tiensä pois täältä. Mähän en ole IKINÄ suostunut syömään vihanneksia kuin tuoreena, ei keitettynä, ei paistettuna, ei höyrytettynä ei mitään valmistusprosessia ole hyväksytty. Nyt viime vuoden aikana olen alkanut pikkuhiljaa lämpenemään myös valmistetuille kasviksille, joten olin enemmänkin kuin puulla lyöty, kun tajusin rakastavani näitä herkkuja, Pakko jälleen kerran todeta, että kyllä nälkä keinot keksii. Kokoajan on nimittäin nälkä, ja ihme ja kumma, luovuus toimii nälkäisenä.

Suosittelen kokeilemaan, nämä on aivan sairaan hyviä!!

Kukkakaali uunissa

Tarvitset:


 • Kukkakaalia
 • Kananmunan
 • Haluamasia jauhoja

Ohjeet:

Leikkaa tai nypi kukkakaaleista pieniä nyppyjä. Tämän jälkeen pyörittele palat kananmunassa (pelkkä valkuainen käy myös!), ja tämän jälkeen pyörittele palat jauhoissa. En eritellyt jauhotyyppiä tarkemmin, sillä jokainen käyttää mitä haluaa. Korppujauho on se yleisin, mutta myös kaurajauho tai riisijauhokin käy hyvin. Tämän jälkeen kukkakaalit uunipellille, ja uuni 200 asteeseen, noin 15 minuuttia riittää, jotta kukkakaaleista tulee sipsin rapeita.4 kommenttia:

 1. Oi nam. Kukkakaalifanin täytyy kokeilla heti :P Vois toimia dipattuna hyvin! Pankojauholla vois tulla hyvää, joskin ei ehkä se terveellisin vaihtoehto..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tein eilen näihin kermaviili-valkosipuli dipin :)

   Poista
  2. Mäkin tein eilen näihin kermaviili-valkosipuli dipin :)

   Poista
 2. Kiitoksia vinkistä! Pitääpä kokeilla vaikka viikonloppuna. Kukkakaalit menee minulla kyllä ihan sellaisenaan (dipin kanssa bueno), mutta hauska kokeilla jotain uutta välillä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)